Tössecupen 2020

Igår deltog vi i Tössecupen i klassen för lag från division 5 och neråt. Vi hade blivit lottade i grupp 4 där vi spelade mot Tösse IF lag 2, Kroppefjälls IF och Ellenö IK.

Vi hade tagit ut följande spelare till cupen.

Vår trupp i Tössecupen 2020

I den första matchen spelade vi Fengersfors som var ett av de svåraste lagen i gruppen. Vi började lite trevande och båda lagen hade var sin målchans. Efter fyra minuters spel kom ledningsmålet för Fengersfors då Jesper Englund stod för en fin individuellt prestation när han vände bort vår spelare och satte bollen i mål. Vi hade några lägen därefter och de kunde mycket väl varit vi som fått med oss poängen men vi utnyttjade inte våra målchanser.

Tufft motstånd där vi gjorde en okej insats.

Den andra matchen mot Tösse IF lag Blå kändes på förhand som en lättare uppgift. Vi inledde på ett bra set och hade ett flertal lägen under de första minuterna. Efter tre minuters spel tog vi ledningen genom Nour Kurdi. Zakaria Akrami ökade på för oss två minuter senare. Vi släppte till få målchanser bakåt och efter sju minuters spel fick vi se ett riktigt fin spelmål. Fint samarbete mellan assisterade Nour Kurdi och målskytten Burim Maloku gav 3-0 till oss. Vi hade några lägen till där Mohammed Karimi var närmast matchen slutade 3-0 till oss.

En klart mycket bättre insats från oss. Vi hade bra rörelse och skapade många målchanser samtidigt som vi släppte till lite i det defensiva spelet.

Den tredje matchen gick mot Ellenö som slutade tvåa i förra årets cup. Vi startade bra och hade många målchanser. Flera av dem räddades av Ellenös duktiga målvakt Rasmus Järnsweden. Nour Kurdi hade två mycket fina lägen varav ett där han kunde passat men avslutade samt ett som han borde gjort mål på. Ellenö skapade några få lägen men bara ett skot på mål. Med mindre än minuten kvar att spela hade Henrik Karlsson ett skott i stolpen. Det såg ut som vi inte skulle få in någon boll, men precis i slutet hittade Liban Aweys Camoore till Nour Kurdi som gjorde segermålet.

Vi spelare bra och skapade många målchanser men visade för dålig effektivitet. Bakåt var det väldigt stabilt.

I matchen mot Eds FF U-lag var vi tvungna att ta en poäng för att gå vidare till semifinal. Vi gjorde ingen av våra bättre matchen men skapade tillräckligt för att vinna. Trots detta dröjde det ändå till den sista minuten innan Nour Kurdi gjorde 1-0 och vi tog oss vidare till semifinal.

I semifinalen väntade Årjängs IF och vi skapade inte lika mycket i den matchen. Årjäng skapade lite mer men Bekir Maloku var med på noterna i målet när de fick sina lägen och matchen slutade 0-0. Straffar fick därmed avgöra och efter fem ordinarie var ställningen 4-4. Sudden straffar väntade där Bekir Maloku första räddade Årjängs straff för att sedan själv slå in den avgörande till seger 5-4 för oss. Skönt att vinna en straffläggning efter att vi åkt på straffar mot Frändefors i kvartsfinalen förra året.

I finalen väntade Fengersfors IK som gått obesegrade igenom cupen men bara slog oss med ett mål i gruppspelet. Fengersfors hade ett skott i stolpen redan efter två minuters spel men tog istället ledningen kort därefter. Efter sex minuter var Fengersfors nära igen men Bekir Maloku räddade och returen gick i stolpen. Istället kunde vi kvittera genom Mohammad Karimi. Fengersfors fick sedan en långstraff efter att vi dragit på oss för många frisparkar men bollen gick utanför. Istället tog vi ledningen genom Mohammad Karimi efter assist från Nour Kurdi. Med tre minuter kvar ökade vi på till 3-1 genom Nour Kurdi efter assist från Burim Maloku. Fengersfors var sedan nära två gånger om där de bland annat missade en till straff men vi höll undan och vann Tössecupen 2020 i klassen division 5 och neråt. Fengersfors skapade en del så vi hade lite flyt men ibland har man det med sig och det hade vi den här gången.

Vi skall vara väldigt nöjda då hela laget stod för en väldigt fin insats. Vi spelade bra, jobbade hårt och var organiserade i det defensiva spelet. Första gången vi vinner en futsal cup så det känns jäkla gött och stämmningen var väldigt god efteråt.