Lindström, Elis: 1

Karlsson, Henrik: 1

Startelvan i träningsmatchen mot Frändefors IF

Igår spelade vi träningsmatch på Långevi konstgräsplan mot Frändefors IF och vi ställde upp med i princip den bästa trupp av de spelare vi har att tillgå så det fanns förhoppningar om en bra prestation.

Vi hade matchens första målchans efter sex minuters spel men skotten från Saadaq Alas gick utanför. Vi började dock inte matchen på något bra sätt och Frändefors hade några halvchanser. Efter 20 minuters spel fick Mohammad Karimi ett bra skottläge men en Frändefors spelare räddade bollen vid stolpen annars hade nog bollen kunnat gå in i mål. Vi hade svårt att få igång vårt passningsspel och rörelse ute på planen var heller inte bra. Frändefors var klart bättre än oss och efter 38 minuters spel var de nära att sätta dit bollen men Bekir Maloku räddade. Minuten senare kom en boll som Bekir Maloku inte hann ut på och Khenjie Yoshiko Calderon Villanueva kunde rulla in 0-1 för Frändefors. Henrik Karlsson försökte hinna ikapp och få bort bollen men lyckades inte. Efter målet hade vi två skott men båda gick utanför mål och vi låg under med ett mål i paus.

Ingen bra halvlek från vår sida där vi ofta missade passningarna eller försökte att slå en pass när medspelare bara var någon meter bort vilket inte funkar. Det var också för dålig rörlighet i laget vilket inte gav så många alternativ när vi hade bollen. Före matchen hade vi pratat om hur vi skulle pressa Frändefors spelarna men trots detta pressade spelare när de själv kände och det fungerade inget bra. Trots att det var Frändefors som var klart bättre i den första halvleken släppte vi inte till allt för många målchanser bakåt. Vi behövde vakna upp till den andra halvleken då det kändes som vi inte var på tårna i första.

Det märktes redan i inledningen på den andra halvleken att det var helt annat lag vi hadde på planen. Efter 52 minuters spel hade Benjamin Maloku ett bra läge men skotten gick rakt på målvakten. Borde blivit något bättre av den målchansen. Kort därefter var Frändefors nära men Bekir Maloku räddade bra. Vi började hitta spelet bättre och var flera gånger nära att hitta riktigt bra målchanser efter att bland annat ha kommit runt på kanterna. Vi fick några lägen men de stora målchanserna lyste med sin frånvaro. Med 16 minuter kvar att spela fick Frändefors en straff efter en olycklig glidtackling från Henrik Karlsson. Straffen som inte var av bästa sort räddades på ett bra sätt av Bekir Maloku. Det var också en straffsituation i Frändefors straffområdet där det såg ut som deras spelare fällde våran utan att vara på bollen som i situationen fortsatte rakt fram men domaren som stod bättre placerat visade att det var på bollen och hade han säkert koll på detta.

Vi började skapa lite fler målchanser nu och med tio minuter kvar att spela fick Benjamin Maloku ett friläge men skotten gick i burgaveln. Sådan här lägen måste vi sätta om vi skall vinna matcher men förhoppningsvis kommer det länge fram. Vi hade ytterligare några bra lägen men skotten gick utanför. Liban Aweys Camoore kom in i den andra halvleken där han var riktigt pigg med bra löpningar och passningsspel. Med tre minuter kvar att spela hade han ett skott i ribban där Saadaq Alas kunde slå in returen till 1-1. Aliakbar Ahmadi hade ett till avslut för oss men det räddades och matchen slutade oavgjort.

Vi startade matchen dåligt och den första halvleken kan vi bara glömma där mycket inte fungerade och Frändefors var klart bättre än oss. I andra fungerade både passningsspel och rörlighet bättre vilket gjorde att vi också började skapa fler målchanser. Det gäller dock att vi blir ännu bättre i sista tredjedelen där vi behöver få fler bollar på mål samt bättre precision i den sista passningen. Vi var flera gånger nära att hitta riktigt bra målchanser men den sista passningen hittade inte till vår spelare inne i boxen. Defensivt tycker jag det så okej ut då Frändefors inte skapade jättemycket, men presspelet måste också bli bättre.

Till kommande träningsmatcher måste alla spelare höja sig för vi vet att vi kan bättre än vad vi visade i den här matchen.

Nästa träningsmatch är på söndag då Årjängs IF kommer till Långevi konstgräsplan och då kommer en del andra spelare få chansen.