Ahmadi, Aliakbar : 1

Gula

Röda

Match anteckningar

Vi saknade några av de spelare som var ordinarie förra säsongen när vi igår spelade första träningsmatchen mot Silleruds IF. Bland spelare som saknades kan nämnas Johan Henriksson, Björn Gredander och Jimmy Carlson. Våra motståndare hade också en del ordinarie spelare borta till matchen. Vi kom till spel med följande startelva:

Startelvan i träningsmatchen mot Silleruds IF

Avbytare: Elis Lindström, Kevin Jansson, Aliakbar Ahmadi, Hamed Moradi.

Vi började matchen piggt och skapade flera målchanser dock var det inte så många som var på mål. Sillerud skapade inte så mycket men tog efter 15 minuters spel ledningen med 1-0. Kändes ganska onödigt då vi kontrollerade matchen. Vi fortsatte dock skapa målchanser och tre minuter senare kvitterade Marcel Bruin efter ha blivit framspelad av Enayat Mahdiyar. Med fyra minuter kvar av halvleken hittade Mohammad Karimi fram med en fin pass till Hamed Moradi som satte dit 2-1. Innan halvleken var slut hade Ebrima Jobe också gjort 3-1 till oss efter ett inspel från kanten signerat Axel Lindström.

Vi spelade ganska bra i den första halvleken och kom till många målchanser men borde ha gjort fler mål.

Vi hade greppet även i den andra halvleken där vi efter hand lät spelarna från bänken få chansen att spela.Vi fick en billig straff efter 55 minuter och Marcel Bruin som är säkerheten själv från straffpunkten satte bollen i mål. Sillerud fick också en straff kort därefter som de gjorde mål på och även den var väldigt tveksam. Vi var nu i ledningen med 4-2. Vår bästa spelare för dagen Mohammad Karimi slog till med vänsterfoten rätt upp i nättaket när han satte dit 5-2 med knappa 20 minuter kvar att spela. Sillerud skapade inte mycket i den andra halvleken och Marcel Bruin kunde i minut 83 sätta sitt tredje mål för matchen. Kevin Jansson som är ny inför den här säsongen fick sätta sitt första mål för oss när han gjorde 7-2. Marcel Bruin fastställde slutresultatet till 8-2 på en fin frispark i slutminuterna.

Vi försökte spela bollen efter backen och lyckades ganska bra men vi hade också två kreativa spelare på innermittfältet som styrde mycket av vårt spel. Motståndet var väl inte det bästa, eftersom de saknade en del spelare, så vi skall väl inte dra alltför stora växlar av matchen men alltid bra att vi försöker spela fotboll. Vi sprang dock offside ganska många gånger och hade många avslut som inte var på mål så där finns en del att träna på. Försvarsspelet var bra med tanke på att vi släppte till ganska få målchanser men även där finns det att jobba på. Vi behöver också bli bättre på att värdera när vi skall släppa bollen enkelt eller när vi skall dribbla.

Hela laget stod för en bra insats men främst vill jag nämna Marcel Bruin som gjorde fyra mål och kunde gjort ännu fler. Vill också plussa för vårt nyförvärv Mohammad Karimi som gjorde det riktigt bra på innermittfältet med bra passningsspel samt hårt jobb både i det offensiva och defensiva spelet. Han kommer bli en viktig spelare för oss den här säsongen.

Nästa träningsmatch är mot Kroppefjälls IF och det kommer bli en mycket tuffare match så då gäller det att vi står för en ännu bättre prestation även om man inte skall klaga allt för mycket när man vinner med 8-2.