Rahimi, Ali: 1

Det var många spelare som saknades när vi spelade träningsmatch på Långevi konstgräs mot Grums B-lag. Vi har för tillfället skador på Johan Henriksson och Kevin Jansson. Spelare som saknades av andra orsaker var: Marcel Bruin, Zakaria Akrami, Kristian Nilsson, Abdulrezaq Mohammadi, Yousef Hosseini och Abdirahman Iidle Abiid. Detta gjorde att flera andra spelare fick chansen att spela och startelvan såg ut enligt följande:

Startelvan mot Grums B-lag.

Avbytare: Aliakbar Ahmadi, Said Ali Alawi, Thomas Rundqvist, Alaa Shafor och Mourtezi Kasemi.

Den först halvleken började lite trevande för oss och inget av lagen skapade några större målchanser i början. Vi kom in i det alt eftersom och började hitta vårt spel. Vi hade bland annat två hörnor efter 22 minuters spl där vi fick till avslut men ingen av dem blev riktigt farliga. Efter 30 minuters spel kom ledningsmålet för oss då Mohammad Karimi dribblade sig förbi flera Grums spelare och satte bollen i mål. Vi hade några lägen till i slutet och även Grums hade ett skott på mål men den första halvleken slutade 1-0 till oss.

Efter en trevande start tycker jag vi gjorde en ganska bra första halvlek även om det finns en del detaljer att jobba på.

Ebrima Jobe skulle iväg att jobba så han utgick i paus och in kom Mourtezi Kasemi som gick upp på topp. Björn Gredander gick ner på innermittfältet. Enayat Mahdiyar som var tvungen att utgå i början på den första halvleken på grund av att lite blodvite kom i istället för Ali Rahimi.

Vi gjorde flera andra byten i den andra halvleken och det märktes på kvalitén i spelet. Även Grums bytten en del och den andra halvleken var spelmässigt inte speciellt bra. Grums skapade mer målchanser än oss i den andra halvleken med med hjälp av ett bra försvarsspel så lyckade vi hålla undan till seger.

Vårt försvarsspel är riktigt stabilt och att vi har fått in Henrik Karlsson i mittförsvaret är ett stort plus. Även övriga i försvaret gjorde det riktigt bra. På mittfältet så var Mohammad Karimi återigen riktigt bra med sin fina teknik och ett oerhört jobb över hela banan men det finns flera detaljer att slipa på för honom. Att han kommer bli en stor tillgång för oss den här säsongen är det dock ingen tvekan om. Ebrima Jobe var också bra på innermittfältet men trots att han tränat mycker mer i år än han gjorde på hela förra säsongen så behöver han lite fler träningar och matcher för att orka i 90 minuter. För övrigt jobbade alla på bra och skönt med en seger. Det finns mycket vi kan bli bättre på men vi har ju flera träningar och matcher kvar innan serien drar igång.

Närmast väntar match hemma på lördag mot Svanskog kl. 12.00 men innan dess tränar vi på Torsdag.