Karimi, Mohammad: 2
Qasemi, Morteza : 1
Nilsson, Kristian: 1
Kemppinen Juhl , Simon: 1

Igår spelade vi match med B-laget borta mot Ellenö IK:s B-lag. Vi hade fått en del återbud men hade ändå med en starkt lag med två avbytare och lyckades vinna med 2-1.

Vi pratade inför matchen att vi skulle hålla bollen efter backen och släppa enkla pass istället för att dribbla. När matchen startade gjorde vi allt anan än det vi pratat om. Redan tidigt hade Ellenö ett bra läge men Morteza Rahimi kom ut och avstyrde. Marcel Bruin hade sedan ett bra skottläge men avslutet kom lite försent och gick därmed utanför eftersom vinkeln blev för dålig. Istället kunde Ellenö ta ledningen då ett inspel från kanten tog på en av våra spelare och styrdes in i mål, det var då spelat nio minuter. Ellenö fortsatte att vara bättre än oss och hade fler lägen med bland annat ett skott i stolpen. Efter 24 minuters spel hade Marcel Bruin och Burim Maloku var sitt skott men båda gick tyvärr utanför. Tio minuter senare så var Ellenö nära att utöka ledningen men Morteza Rahimi räddade ett friläge och returen gick i ribban. Båda lagen hade någon mer chans men inget som blev farligt och Ellenö ledde med 1-0 i paus.

Vi gjorde ingen bra halvlek alls. Vi ville bara dribbla när vi fick bollen eller slog alldeles för korta passningar vilket gjorde vi ofta tappade den och Ellenö fick målchanser. Vi skapade några lägen men Ellenö kunde mycket väl ha haft ledningen med mer än ett mål.

Inför andra gjorde vi stora förändringar. Ebrima Jobe gick upp på topp medans Abdiqani Abdullahi tog hans plats som mittback. Mohammad Karimi gick in som innermittfältare och Burim Maloku tog hans plats på kanten. Kristian Nilsson och Morteza Qasemi tog plats som ytterbackar.

Dessa förändringar och vårt snack att vi måste släppa bollen snabbare gav effekt direkt. Det var ett helt annat lag i inledningen på andra och efter fem minuters spel så hade Simon Kemppinen Juhl ett bra skottläge men han fick ingen kraft i skottet och räddades enkelt. Efter 56 minuters spel fick Ebrima Jobe ett friläge som han borde gjort mål på men avslutet gick utanför. Både Ebrima Jobe och Mohammad Karimi hade sedan varsin nick efter hörna i bra läge men ingen gick på mål. När det var spelat 61 minuter så fick Ebrima Jobe sitt andra friläge men även denna gång missade han. Kort därefter hade Ellenö ett skott utanför som var nära. Vi spelade bättre nu medans Ellenö gärna dribblade som vi gjorde i den första halvleken. Med 23 minuter kvar att spela fick Ebrima Jobe sitt tredje friläge efter en fin passning av Marcel Bruin. Denna gång gjorde han inget misstag och kvitteringen var ett faktum. Ellenö skapade inte så jätte mycket nu och vi hade kontroll på matchen. Burim Maloku löpte efter 78 minuters spel mycket fint förbi flera Ellenö spelare och hittade in till Liban Aweys Camoore som precis blivit inbytt efter att ha vilat en stund. Liban gjorde inget misstag och satte dit ledningsmålet för oss. Ellenö var fem minuter senare nära att kvittera men Morteza Rahimi gjorde två bra räddningar medans det tredje skott gick över mål. Det fanns några lägen till från båda lagen men ingen som resulterade och vi vann matchen med 1-2.

Första halvleken var inte alls bra från vår sida där vi oftast skulle dribbla med bollen istället för att spela enkelt som vi pratat om. I andra var det Ellenö som gärna dribblade med bollen och vi som försökte spela oss fram vilket också gav oss en del riktigt bra målchanser men vi borde ha gjort fler mål där. Ellenö kunde också gjort fler mål så matchen kunde slutat hur som helst och vi skall nog vara nöjda med att vi fick med oss tre poäng. Spelmässigt var det dock ingen match som gick till världshistorien som speciellt välspelad.

Det märktes också att när vissa spelare fick spela på rätt positioner så fick vi också ut mycket mer av dem än i den första halvleken. Märktes väldigt tydligt när Burim Maloku och Mohammad Karimi byte plats. I första var det nog bara Morteza Rahimi som skall plussas. I andra höjde sig många spelare och gjorde klart bättre insatser. Den som jag främst vill plussa för är dock Morteza Rahmi i målet som gjorde flertalet fina räddningar. Ebrima Jobe var också en viktig spelare längt fram som target och djupledslöpare men lite mer effektivitet i avsluten hade varit önskvärt.

Nu återstår bara två matcher för B-laget innan det är slut för den här säsongen och vi hoppas avluta på ett bra sätt. Närmats väntar Eds FF 9-manna kommande tisdag på hemmaplan. Då blir det mycket tuffare eftersom de är obesegrade och leder division 7. När vi mötte dem på bortaplan förlorade vi med 11-0 efter en dålig insats så nu gäller det att visa dem att vi är klart bättre än så.