Iidle Abiid, Abdirahman: 3
Rahimi, Morteza: 3
Abdihakim Sahal, Musab: 1
Rahimi, Ali: 1

På grund av att det saknades en del spelare till lördagens A-lagsmatch så gjorde det att vi bara fick ihop en avbytare till söndagens B-lagsmatch hemma på Lövåsvallen mot Tösse IF B. Vi startade matchen enligt följande:

Startelvan hemma mot Tösse IF B

Avbytare: Said Ali Alawi.

Tösse började bäst och hade tre målchanser första fem minuterarna men avsluten gick inte på mål. Efter tio minuters spel så kunde Abdi hitta till Dalha Abdihakim som satte bollen i mål till 1-0 för oss. Tösse fortsatte skapa målchanser men avsluten gick utanför mål eller så räddade Morteza Rahimi mycket bra. Närmast var de i 35 minuten då ett skott gick i stolpen. Zakaria Akrami hade ett par bra lägen som dock inte resulterade. Vi var också flera gånger nära att få friläge men missade ofta den avgörande passningen.

Vi gjorde det ganska bra men behövde bli lite bättre på att slå den avgörande passningen. Tösse skapade mer än oss men Morteza Rahimi var bra i målet samtidigt som en del avslut inte gick på mål och det var därför som vi var i ledningen med 1-0.

Efter bara fyra minuters spel av den andra halvleken var Dalha Abdihakim mycket nära att utöka vår ledningen efter ett fint inspel från Morteza Qasemi men bollen räddades precis innan den gick i mål. Minuten senare fick vi straff och Zakaria Akrami satte bollen i mål. Zakaria hade också chansen att utöka vår ledning men skottet gick över. Tösse skapde en del även i andra men försvaret gjorde det bra samtidigt som Morteza Rahimi spelade riktigt bra i målet. Med knappa kvarten kvar att spela fick vi straff igen men denna gången blev det inte mål för Zakaria Akrami då målvakten räddade. Tösse var efter 84 minuter mycket nära att reducera med Morteza räddade mycket bra och returen gick utanför mål.I slutminuterna hade Dalha Abdihakim ett friläge men Tösse målvakten räddade bollen. Tösse lade mycket energi på domaren och Per Wiman fick efter 89 minuters spel sin andra varning och fick lämna banan. I slutsekunderna drog vi på oss en mycket onödig utvisning men vann matchen med 2-0.

Vi gjorde en riktigt bra kämpar insats och detta var verkligen en lagseger. Morteza Rahimi gjorde en mycket bra insats i målet och är en stor del till att vi vann. I försvaret gjorde alla spelare en bra insats. Extra plus till Bernt Fredriksson som stod för en strålande insats och Said Ali Alawi som verkligen visade upp ett bra försvarsspel. Mohammad Karimi och Zakaria Akrami löpte väldigt mycket på mittfältet stora delar av matchen. Dalha och Musab Abdihamid är två mycket lovande spelare som gjorde flera bra saker men som har en del kvar att lära och behöver bli lite tuffare i närkamperna.

Resultatet kunde sett helt annorlunda ut med tanke antalet målchanser Tösse hade men det gäller att utnyttja dem och det var vi bättre på idag. Riktigt kul att vi lyckades få en vinst för B-laget och jag tror det kan bli fler framöver men det gäller att vi får tillbaka lite spelare som saknades den här helgen för det var lite tunt med folk.