Alawi, Said Ali: 1

På grund av en del skador och sjukdomar så blev B-lagsmatchen hemma mot Frändefors spelad som 9-manna. Vi hade tagit med så många spelare från A-laget som vi fick och när en del som inte räknades som A-lagspelare inte kunde deltaga på grund av sjukdom eller skador som blev det till att spela 9-manna. Vi ställde upp laget enligt följande:

Startelvan hemma mot Frändefors IF B.

På bänken: Thomas Rundqvist, Morteza Qasemi, Abdirahman Iidle Abiid.

Frändefors hade några skott inledningsvis men inget jättefarligt. Redan eter sju minuter hade vi ett friläge genom Musab Abdihakin Sahal men han lyckades inte göra mål. Vi fprsatte skapa riktigt bra chanser och bland annat missade Aliakbar Ahmadi öppet mål. Under matchens 20 första minuter skapade vi nio riktigt bra målchanser varav flera frilägen men lyckades inte sätta dit bollen otroligt nog. Det var därmed väldigt oväntat att Frändefors tog ledningen i den 21 minuten genom Mattias Boman på ett väldigt fint skott och inte heller rättvist. Frändefors kom mer in i matchen nu och började skapa fler lägen men en del av dem var skott utifrån som inte var så farliga. Vi fortsatte skapa men framför mål var vi inte alls tillräckligt bra idag. Innan den första halvleken var slut hade Frändefors gjort två mål till och ledde i paus med 3-0.

Vi kunde ha lett med flera mål efter inledningen av halvleken men vi missade väldigt klara lägen och fick ibland inte alls till någon kraft i avsluten. Frändefors var bättre på att utnyttja sina målchanser och ledde därmed.

I den andra halvleken utökade Frändefors till 4-0. Vi fortsatte att skapa bra målchanser där Musab Abdihakin Sahal bland annat hade ett skott i stolpen. Ebrima Jobe hade flertalet frilägen för oss men lyckades inte förvalta dessa och något mål lyckades vi inte göra i matchen. Frändefors vann med därmed matchen med 4-0.

Att skapa så många bra målchanser som vi gjorde utan att göra mål är så klart inte godkänt och Frändefors vann matchen på att de var mycket bättre än oss på just den punkten. Jag tror vi hade uppemot tio frilägen som vi inte förvaltade och det blir ju väldigt mycket ytor när man spelar 9-manna på fullstor plan. Förutom målet så var det vid hörnor och frisparkar nära straffområdet som Frändefors var farliga då de hade många spelare om var längre än våra spelare. Förutom att göra mål så finns det naturligtvis mycket vi kan förbättra men hade vi sätt våra målchanser så är jag ganska säker på att vi hade vunnit den här matchen. Är ju ganska ovant och inte så lätt att spoela 9-manna för den delen så hoppas att vi i fortsätningen kan spela 11-manna även i B-laget.

Den spelare som skall jag vill ge väldigt bra betyg är innermittfältaren Saadaq Alas som över hela banan gjorde ett väldigt bra jobb och ofta var spelbar. För övrigt vet jag att vi kan ännu bättre. Vi släppte in några enkla mål bakåt där Morteza Rahimi kanske inte hade sin bästa match i målet men även de bästa målvakterna gör misstag ibland så det är inget att hänga upp sig på och det är i måndagens A-lagsmatch hemma mot Högsäters B-lag som han skall storspela.