Hansson, Oscar: 1

Karlsson, Svante: 5

Gredander, Björn: 2

Kemppinen Juhl, Simon : 1

Inför B-lagsmatchen hemma mot Tösse IF så fick vi reda på att Tösse ville spela 9-manna och det var intressant att se hur det skulle arta sig med så stora ytor att spela på då matchen skulle spelas på fullstor plan.Dett var första matchen för oss med 9-manna då matchen hemma mot engersfors B som var tänkt att spelas som 9-manna blev 11-manna istället. Vi hade en gansk starkt trupp och efter lite funderingar kom vi fram till att starta med spelsystemet 3-3-2.

Startelvan såg ut enligt följande:

Startelvan mot Tösse IF B hemma

Avbytare: Mamoon Othman, Johan Henriksson, Simon Kemppinen Juhl, Zakaria Akrami, Wesam Haj Mohamed

Båda lagen hade varsitt läge i inledningen av matchen. Efter åtta minuters spel hittade Oscar Hansson med en mycket fin passning till en löpande Björn Gredander och han satte dit ledningsmålet. Vi fick igång ett bra och rakare spel där vi hittade varandra på ett bra sätt. Tyvärr drog vi efter 15 minuter på oss en straff. Svante Karlsson var nära att rädda straffen men som han sa efter matcher "hade den varit lite bättre slagen hade jag räddat den". Vi skapade många lägen men lyckades inte utnyttja dem så bra. Bland annat hade Björn Gredander ett skott i stolpen efter 22 minuter. Med knappa halvtimmen spelad hade Tösse ett skott i stolpen och på returen gjorde de 2-1. Vi gjorde några byten efter målet och en av inhopparna Zakaria Akrami kunde sätta dit 2-2 efter 34 minuter, assisten kom från Ebrima Jobe. Vi fortsatte att skapa bra målhanser men ofta gick avsluten utanför eller rakt på målvakten som då gjorde bra räddningar. I halvlekens sista minut kunde Johan Henriksson brösta bollen till Ebrima Jobe som satte dit 3-2 och detta var ställningen i paus.

Vi gjorde en riktigt bra första halvlek. Vi hade ett bättre och rakare passningspel än tidigare. Vi borde gjort några mål till med tanke på alla målchanser vi skapade.

Vi gjorde två byten inför den andra halvleken. In kom Simon Juhl Kemppinen och Mamoon Othman. Vi fick en perfekt start då Marcus Remneland gjorde mål redan efter fem minuters spel, assisten mom från Mamoon Othman. Nästa mål kom bara två minuter senare när Mamoon Othman hittade Ebrima Jobe som satte bollen i mål. Vi fortsatte att spela bra och Tösse fick i andra halvleken sin målvakt skadad så de fick ställa en utespelare i mål. Mamoon Othman som hittills hade gjort två assist fick efter 58 minuters spel sätta bollen själv när han fick på ett mycket fint skott. Ställningen var då 6-2. När klockan stod på 82 minuter så hade Yonas Kesete ett mycket fint läge att skjuta men han passade istället till Wesam Haj Mohamed som dock blev överraskad att han fick passningen och inte lyckades sätta bollen i mål. Två minuter senare kom matchens sista mål när Yonas Kesete hittade målet, Mamoon Othman gjorde sin tredje assist.Vi vann därmed matchen med 7-2.

En riktigt bra genomförd match från vår sida. Det blev väldigt stora ytor när vi spelade 9-manna på fullstor plan men vi bemästrade det på ett bra sätt. Jag tycker vi spelade väldigt bra där vi hittade fina raka passningar och löpte väldigt rätt många gånger. Med tanke på hur många målchanser vi skapade borde vi dock gjort klart fler mål. Alla i laget skall ha beröm för sin insat extra plus till Mamoon Othman, Oscar Hansson och Björn Gredander. Vill även nämna unge Simon Kemppinen Juhl som trots att han är ganska liten går in och tar för sig på ett bra sätt. Visst har han en del kvar att lära men det ser positivt ut för framtiden.

Nästa B-lagsmatch är om knappa två veckor då Håfreströms B-lag kommer på besök till Klockerudsvallen.