Kurdi, Nour: 1

Gula

Röda

Match anteckningar

Det var en match som vi hade stora förhoppningar på och hoppades få med oss tre poäng. Våra motståndare kom med ett väldigt blandat lag med allt från väldigt unga spelare till ordinarie A-lagspelare med många säsonger bakom sig i division 4. Tyvärr gjorde vi en insats som inte var tillräckligt bra och förlorade med 2-3.

Högsäter tog ledningen i matchen redan efter tio minuters spel genom Roy Rizk. Minuten senare gav en snedspark i Högsäter ett bra skottläge till Elis Lindström som satte dit 1-1. Vi spelade inte som ett lag och fick inte spelet att fungera som vi ville. Eter 28 minuters spel hittade Johan Henriksson fram med en boll till Nour Kurdi men avslutet gick utanför. Sju minuter senare så fick Benjamin Maloku ett bra skottläge men avslutet gick utanför målet. Högsäter skapade inte så mycket farliga lägen och det var ett väldigt onödigt 1-2 mål vi släppte in med tre minuter kvar att spela, målskytt var Roy Rizk. Johan Henriksson hade en hyfsad nick på målvakten men halvleken slutade med 1-2 underläge för oss.

Ingen bra halvlek för oss och vi var tvungna att höja oss rejält för att få med oss en seger. Högsäter hade inte så många avslut på mål men visade en väldigt bra effektivitet.

Högsäter hade tidigt ett farligt inspel som räddades. Efter 52 minuters spel kom Liban Aweys Camoore in i spel för oss och två minuter senare gav hans passning ett friläge till Nour Kurdi som inte fick bollen på mål. Minuten senare kom ett jättebra läge till för Nour Kurdi men även detta gick utanför. Två så här bra lägen måste vi sätta om vi skall kunna få med oss tre poäng. Efter 58 minuters spel fick vi en straff och Elis Lindström satte säkert dit 2-2. Med knappa halvtimmen kvar att spela så kunde Mohamed Jeylani sätta dit 2-3 för Högsäter. Vi försökte få till en kvittering och vi hade ett par lägen som var nära att resultera men tyvärr var vi inte tillräckligt bra i det avgörande lägena. Matchen slutade med en mycket tung 2-3 förlust, efter en dålig insats från vår sida.

Vi spelade inte som ett lag i matchen och spelmässigt finns det mycket som kan bli bättre. När vi tappade bollen kändes det som de var många i kontringarna medans vi inte gjorde hemjobbet tillräckligt bra. Vi kom runt på kanterna flertalet gånger men ofta blev kvalitén på inlägg allt för dåliga. Vi skapade flera bra lägen som kunde gett oss poäng i den här matchen men vi kunde inte ens få dem på mål när vi hade friläge, så vårt anfallspel i de avgörande lägena kändes ganska inskallt. Högsäter var mycket bättre än oss där då de hade fyra avslut på mål varav tre gick i mål, snacka om bra effektivitet. Det känns som det finns mycket mer att få ut av det här laget men vi måste också visa det när vi spelar match ifall vi skall kunna vinna. Många som måste höja sig flera snäpp i kommande matcher.

Vi får nu försöka vinna de kvarvarande matcherna och så får vi hoppas att det räcker till att hamna på övre halvan i tabellen, för någon topp tre placering blir svårt för oss att nå. Närmast väntar match på fredag kväll där borta mot Brålanda/Frändefors B-lag en match som spelas på konstgräs. Vi får nog ta oss en rejäl funderare på hur vi skall ställa upp laget offensivt för att bli mycket bättre i de avgörande lägena. Sedan måste vi hitta tillbaka till ett spel som fungerar för nu är det inte tillräckligt bra helt enkelt.