Rahimi, Ali: 1

Mahdiyar, Enayat: 1
Henriksson, Johan: 1

Nilsson, Christer : 1

Inför hemmamatchen mot Bäckefors så visste vi att vi i princip var tvungna att vinna om vi skulle ha någon chans att vinna serien men nu blev det förlust med 3-0. Bekir, Burim och Benjamin Maloku saknades även denna gång men annars var vi helt ordinarie.

Bäckefors började matchen bäst och hade en del målchanser men inga som var jättefarliga. Vi skapade också några lägen men inga som var riktigt farliga inledningsvis. Matchens första riktigt heta målchans kom efter 23 minuters spel när Patrik Sundström fick till ett bra skott som gick i ribban. Kort därefter föll Kristoffer Jansson i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Rutinerade Pontus Johannesson placerade bollen säkert i mål till 0-1, Christer Nilsson gick år rätt håll men kunde inte rädda bollen. När klockan stod på 30 minuter fick vi en straff men Linus Edman i Bäckefors målet räddade Elis Lindströms straff. Vi kom igång bättre sista kvarten och Nour Kurdi fick nick mot mål i friläge men bollen gick rakt på målvakten. Vi hade även en boll som Henrik Karlsson nickade i mål men där blåste domaren av för ruff på deras målvakt men det kändes tveksamt och enligt vår spelare var det deras målvakt som hoppade in i ryggen på honom. Halvleken slutade med en rättvis ledning för Bäckefors men hade vi sätt straffen och/eller fått med oss det bortdömda målet kunde matchen ha sett annorlunda ut.

Den andra halvleken vara bara två minuter gammal när vi slarvade och Pontus Johannesson satte dit 0-2. Vi försökte komma tillbaka och hade några lägen utan att få dit bollen. Vi gjorde också några byten för att få till förändring. Med sju minuter kvar att spela fällde Christer Nilsson en Bäckefors spelare och blev utvisad. Vi tog ut Liban Aweys Camoore och Ali Rahimi kom in för att ställa sig i målet. Ali gjorde nån bra räddning men när Anton Andersson med två minuter kvar att spela fick en kalasträff så var det inte mycket han kunde göra åt saken. Detta var det sista målet i matchen och Bäckefors vann därmed med 3-0.

Vi visste vad viktig matchen var för oss men insatsen var inte tillräckligt bra för att få med oss poäng. Hade vi gjort mål på straffen så kanske det hade blivit en annan match men så blev det inte. Speciellt på mittfältet så fick Bäckefors för mycket ytor att ta sig fram på och med tanke på att många av deras spelare har rutin från division 4 så måste vi göra rätt saker för att vi skall kunna vinna mot dem. Spelmässigt vet jag att vi kan bättre men det gäller att visa i det i matcherna också och det har vi inte gjort ännu.

Nu får vi inte tappa så många mer poäng om vi skall ha chansen att nå en placering topp tre i tabellen. Från vår sida krävs att alla spelare höjer sig flera nivåer om vi skall kunna få med oss tre poäng. Nästa match för oss är måndag den 17 augusti då vi åker till spel mot Färgelanda IF B-lag på bortaplan och då är förhoppningsvis de tre Maloku bröderna tillgängliga igen.