Lindström, Elis: 1
Aweys Camoore, Liban: 1

Alas, Saadaq: 1
Rahimi, Ali: 1

Det var en viktig match när vi spelkade derby hemma på Klockerudsvallen mot Bengtsfors IF B-lag och vi lyckades få med oss en 2-0 seger vilket gör att vi är obesegrade än så länge under höstsäsongen.

Bengtsfors hade två bra avslut inledningsvis, inget av dem vara på mål men ett var precis utanför. Tycker ändå vi startade bra och Zakaria Akrami hade bland annat ett skott över. Efter 16 minuters spel fick vi en hörna som Enayat Mahdiyar slog mycket bra. Nour Kurdi mötten bollen med pannan och nickade in 1-0 för oss. Nour hade även ett bra läge kort därefter men avslutet gick utanför. Vi gjorde det ganska bra och Bengtsfors skapade inte så många farliga målchanser. På slutet hade vi ett skott av Jonas Kemppinen som räddades. Med fem minuter kvar att spela borde vi tagit ledningen med 2-0 då Mohammad Karimi fick ett mycket fint skottläge men istället för att lägga bollen i det hörnet som bollen kom ifrån slog han den i den andra hörnet och målvakten räddade. Vi ledde därmed med 1-0 i paus.

En ganska bra halvlek och vi släppte inte till så mycket bakåt men det fanns ändå en del saker som kunde blir bättre. Vi drog också på oss några onödig gula kort på viktiga spelare.

Inlöedningen på den andra halvleken var inte bra från vår sida. Bengtsfors lyckades komma till fler lägen men många av deras lägen gick inte på mål vilket var bra för oss. Efter 65 minuter började vi komma in lite bättre i halvleken och hade bland annat en nick över från Nour Kurdi efter en bra frispark från Elis Lindström. Det var dock fortfarande lite nervöst och ibland blev det lite kallabalik när bollen kom in i vårt straffområde men vårt starka försvar lyckades få bort bollen innan det blev allt för farligt. De gånger Bengtsfors fick bollen på mål var Bekir Maloku bra med på noterna och räddade. med fyra minuter kvar att spela hittade Bekir Maloku med en lång boll till Nour Kurdi som satte sitt andra mål och spikade slutresultatet till 2-0 för oss.

En bra första halvlek från vår sida men i andra blev det allt för spännande när vi inte alls var lika bra. Vi pratade mycket före matchen om att släppa bollen direkt för att få ett snabbt spel men fortfarande vill vi gärna hålla i eller driva med den för länge. Ibland går det bra men flera gånger får motståndarna målchanser mot oss när vi onödigt tappar bollen efttersom vi inte gjort oss av med bollen i tid. Zakaria Akrami var som vanligt bra på mitten och försvaret spelade stabilt som vanligt. Kul också att se Nour Kurdi som nu börjat fått igång målskyttet. passningspelet kan vi ockå förbättra men tycker vi vann matchen rättvist då vi hade lite farligare målchanser.