Kurdi, Nour: 2

Alas, Saadaq: 2
Karimi, Mohammad: 1
Lindström, Elis: 1

På torsdagskvällen spelade vi match borta mot Högsäters GF B-lag. Vi hade fått tillbaka en del spelare som saknades senast och kunde vinna matchen med 2-0.

Vi började bra och spelade bra fotboll där vi redan tidigt hade flera riktigt bra målchanser. Ledningsmålet för oss kom efter sju minuters spel då Saadaq Alas hittade till Nour Kurdi som satte bollen i mål. Vi fortsatte att föra matchen och skapade en del bra lägen. När klockan stod på 26 minuter så hittade Zakaria Akrami med en mycket fin passning fram till Jonas Kemppinen som inte gjorde något misstag och satte dit 0-2. Nour Kurdi hade sex minuter senare ett friläge men som inte resulterade. Vi tappade i slutskedet av halvleken men Högsäter skapade inte så mycket.

Vi ledde rättvist med två mål i paus men det fanns en del som kunde bli klart bättre och vi borde gjort något mer mål. Bakåt var det som vanligt stabilt och Högsäter hade inte ett skott på mål i den första halvleken.

Den andra halvleken var spelmässigt inget vidare från vår sida och vi gjorde efterhand några byten för att få till en förändring. Vi fortsatte dock att skapa målchanser och även i den här halvleken borde vi gjort minst ett par mål. Högsäter fick till en del farligheter i andra och några var precis utanför mål men ingen av dem gick på mål. Blev lite nervöst när vi bara ledde två mål men vi lyckades hålla undan och vann rättvist.

Spelmässigt var det bra i cirka en halvtimme men sedan var det inte jättebra från vår sida. Vi skapade dock så pass många bra lägen att vi borde gjort ett antal mål till än de två som vi gjorde i matchen. Vi gör det ibland lite för svårt för oss och håller i bollen för länge när vi borde släppa den snabbare. Ibland finns också bra lägen till snabba omställningar men ibland stannar vi upp och försöker dribbla istället för att springa förbi moståndaren när vi har farten uppe.

Henrik karlsson var som vanligt bra i försvaret precis som mittfältets Saadaq Alas och Zakaria Akrami som nästan springer för flera på planen. En bra start poängmässigt på höstsäsongen men om man ser till spelet så finns det ganska mycket vi kan förbättra.