Carlson, Jimmy: 1
Akrami, Zakaria: 1

Karimi, Mohammad: 3
Akrami, Zakaria: 3

På onsdagskvällen kom IFK Åmåls B-lag till Lövåsvallen för match i division 6 Dalsland på en plan som ännu inte hämtat sig från sommarens torka och inte var i bästa skick. Åmål var helt överlägsna och vann matchen helt rättvist med 10-1.

Vi startade matchen enligt följande:

Startelvan i A-lagsmatchen hemma mot IFK Åmls B-lag

Avbytare: Elis Lindström, Enayat Mahdiyar och Ali Rahimi.

Vi saknade Johan Henriksson och Björn Gredander som var sjuka samt. Mathias Olsson som är skadad. Åmål kom till spel med ett starkt lag där fyra spelare var med i truppen till den senaste A-lagsmatchen.

Åmål tog greppet direkt och skapade många målchanser då de spelade riktigt bra de första 30 minuterarna av matchen. De var i ledningen med 4-0 efter efter 32 minuters spel där Hossam Kaawach och Shaun Watt stod för två mål vardera. De två första målen var det dock offside på utan åtgärd. Vi reducerade genom Marcel Bruin på ett bra skott efter 34 minuter. Åmål han dock göra ett mål till och ledde med klara 5-1 i paus.

Vi mötte ett väldigt bra lag som spelade väldigt imponerande men vi var väl inte helt nöjda med den första halvleken.

Åmål fick en perfekt start på den andra halvleken när de ökade på till 6-1. Direkt efter målet hade Marcel Bruin ett mycket bra läge som nog borde varit mål men skottet gick över. Bollarna fortsatte dock att rulla in för Åmål som när matchen var slut hade gjort tio mål. De hade även skott i stolpe och ribba så de kunde mycket väl ha gjort fler mål.

Det fanns flera saker vi kunde ha gjort bättre. Vi höll gärna bollen för länge när vi hade möjligheten att passa vilket ofta gjorde att vi tappade bollen. De gånger vi väggspelade kom vi faktiskt fram till målchanser men vi utnyttjade det allt för sällan. Trots att vi mötte ett såpass bra lag så försökte vi flera gånger försöka dribbla oss igenom och det gick som väntat inte så bra utan vi tappade bollen. Visst saknade vi några spelare och kunde gjort en ännu bättre match men vi hade inte haft en chans att ta poäng mot ett så här bra motstånd ändå. Känns ju inte speciellt kul att spela sådana här matcher när man nästan är slagna redan på förhand och det blev ju inte bättre när matchen startade.

Matchen spelare var helt klart Åmåls Hossam Kaawach som stod för sex mål och mittfältaren Mc Bride Ndjavera. De hade även en vindsnabb och duktig yttermittfältare i Shaun Watt som vår ytterback inte hade en chans att hänga med.

Vi får ladda om inför nästa helg då vi spelar derby borta mot Dals Långeds IK, en klart intressantare och roligare match en den igår kväll.