Jobe, Ebrima: 1

Vi saknade Johan Henriksson och Simon Kempinnen Juhl som båda är skadade för tillfället men annars kom vi till spel med ordinarie lag. Startelvan såg ut enligt följande:

Startelvan borta mot IF Vikens U-lag

På bänken: Kristian Nilsson, Enayat Mahdiyar, Ali Rahimi och Aliakbar Ahmadi.

Vi visste att det skulle bli tufft men hade ändå vissa förhoppningar på den här matchen. Vikens U-lag satte dock press på oss redan från start och inom den första kvarten hade de skapat fyra målchanser. När vi inte lyckades komma upp i press eller lyckades hitta rätt i passningsspelet. Ledningsmålet kom efter 15 minuter genom Filip Blixt. Viken fortsatte at dominera och vi hade sällen något större bollinnehav. Vi skapade heller inga målchanser. Viken ökade på till 2-0 efter 29 minuter efter att vi gjort misstag i det defensiva spelet och allt för enkelt släppt in bollen. Fem minuter senare kom även 3-0 då Morteza Rahimi inte fick kontroll på bollen och den gick olyckligt in i mål. Vi avslutade halvleken lite bättre och skapade några målchanser där Björn Grenander hade ett läge som han mycket väl kunde gjort mål på. Viken hade också ett friläge där Morteza Rahimi räddade bra och fick upprättelse efter missen vid 3-0 målet.

Vikens unga lag spelade mycket bra i den första halvleken och bemästrade passningsspelet på ett mycket bättre sätt än oss. De vann också andra och tredje bollar. När Viken fick bollen hade de väldigt mycket yta då vi inte hamnade rätt i presspelet medan vi fick flera spelare på oss så fort vi fick bollen. Det tog oss 37 minuter innan vi skapade vår första målchans i halvleken.

Under den andra halvleken gjorde vi en del byten då det var en del spelare som fick lite skadekänningar. Vi lyckades skapa några målchanser i andra dock utan att få in bollen. Viken var närmast att göra mål genom ett avslut som Axel Lindström räddade på mållinjen.

Viken vann matchen rättvist med 3-0 och vi fick oss en lektion hur man spelar riktigt bra fotboll. De hade mycket bra rörelse och spelade ett triangelspel där de hela tiden hade yta när de skulle slå passningarna eller skapa målchanser. För egen del så hade vi ingen tid alls när vi fick bollen och när vi också höll bollen för länge så blev det tufft. När vi väl fick bollen gjorde vi det lite för svårt och hade svårt att få till passningsspelet. Vi kom aldrig riktigt nära Viken spelarna så det blev ju ännu lättare för dem att spela bra när de inte blev pressade. Fortsätter Viken spela så här bra så ser jag inte att något lag skall kunna utmana dem om seriesegern i division 6.

För oss väntar säsongens första hemmamatch när Håfreströms B-lag kommer på besök till Klockerudsvallen på lördag och då hoppas jag att vi kan vara med från starten av matchen men även denna gång kommer det bli mycket tufft. Det känns som att vi har lyft oss till den här säsongen med en bättre och bredare trupp men kvalitén på många andra division 6 lag har också blivit mycket bättre.