På söndagen väntade derby borta mot Bengtsfors IF B-lag för våran del. Mathias Olsson saknades men annars kom vi till spel med helt ordinarie lag.

Startelvan såg ut enligt följande:

Startelvan mot Bengtsfors B-lag på bortaplan.

På bänken: Rezaq Mohammadi, Ali Rahimi, Saadaq Alas och Enayat Mahdiyar.

Vi fick ett par bra lägen inledningsvis men inget som ledde till något mål. Bengtsfors hade en del avslut första 20 minuterarna och det farligaste stod Mido för men hans skott gick utanför. Efter 20 minuters spel hade Marcel Bruin en farlig frispark som såg ut att gå in men nickades bort. Spelmässigt var det Bengtsfors som styrde då vi kändes ovana med underlaget och inte alls fick till passningspelet som vi ville. Det skapades dock målchanser åt båda hållen där de hade några bra avslut som inte gick på mål. Jimmy Carlson hade bland annat ett bra läge efter en hörna men skottet räddades mycket bra av Andreas Barisic i Bengtsfors målet. Ebrima Jobe hade även frilägen men även den bollen räddades.

Det märktes i den första halvleken att Bengtsfors var mycket mer vana med underlaget och efter seriepremiären borta mot Brålanda så har vi inte spelet eller tränat på konstgräs. Våra passningar hade funkat bra på gräs men inte på det här underlaget och vi var inte nöjda med våran första halvlek. Bengtsfors kanske hade något mer läge än oss men annars ganska jämt om man ser till hur farliga lägena var.

Vi fick en väldigt bra start på den andra halvleken då vi redan efter fem minuters spel tog ledningen. Bengtsfors försvaret blev stillastående då de ville ha offside på en av våra spelare men eftersom han inte påverkade spelet så vinkade inte den assisterande domaren och Ebrima Jobe kunde ostört sätta dit bollen. Fyra minuter senare så hittade Ebrima Jobe till Marcel Bruin som tog sig igenom och satte bollen nere vid stolpen till 2-0 ledning för oss. Minuten senare hade Bengtsfors ett friläge genom Petrus Eriksson men skottet gick utanför. Marcel Bruin hade sedan ett bra skottläge men avslutet gick rakt på målvakten. Kändes som vi hade hyfsat bra kontroll med 30 minuter kvar att spela och vi fick ett drömläge att stänga matchen fem minuter senare. Marcel Bruin frispelade Björn Gredander som dock avslutade utanför mål men där borde det varit mål kändes det som. Tre minuter senare kom istället reduceringen då Emil Bergling slog en hörna rätt i mål. Vi började tröttna lite och med 17 minuter kvar att spela kunde Anton Stavvik kvittera till 2-2. Vi gjorde en del byten för att få in nya pigga killar på planen och på slutet hade vi chansen att få med oss tre poäng då Marcel Bruin fick två bra lägen. Det första fick han ingen bra träff på och i det andra läget så fick han på ett riktigt bra skott men Bengtsfors målvakt Andreas Barisic stod för en väldigt fin räddning och matchen slutade därmed 2-2.

Vi hade behövt tre poäng för hänga med i kampen om en topplaceringarna men får vara nöjda att det i alla fall blev en. Vi kom inte överens riktigt med underlaget där vi hade svårt att hitta rätt i passningsspelet då det på en blöt konstgräsplan rullar mycket snabbare än vad vi är vana vid och det blev mycket löpningar på många spelare vilket gjorde att vi tröttnade på slutet. Vi lyckades trots underlaget skapa en del målchanser och om vi hade satt bollen till 3-0 tror jag vi hade vunnit matchen. Bengtsfors skapade också en del målchanser men sett till 90 minuter får man säga att 2-2 var ett ganska rättvist resultat även om jag önskar att vi hade gjort en bättre insats.

På onsdag spelar vi nästa match då IFK Åmåls B-lag kommer på besök och den matchen spelas på Lövåsvallen kl 17:45. Det blir så klart en tuff nöt att knäcka men vi skall göra vårt bästa så får vi se vad långt det räcker.