Vi saknade flera spelare när vi mötte IFK Åmåls B-lag på hemmaplan. Axel Lindström och Zakaria Akrami var avstänga medan Ebrima Jobe var bortrest. Vi tappade också Elis Lindström som fick gå av efter uppvärmningen. Det var också ett mycket bra motstånd som stod på andra sidan men många spelare med rutin från divison tre spel.

Vi startade matchen enligt följande:

Startelvan mot IFK Åmål B

Avbytare: Ali Ramin Afzali, Hamed Moradi, Ahmad Alabbas, Morgan Magnusson

I början på matchen så kom Johan Henriksson runt på kanten två gånger men ingen fanns på plats när bollen kom in så det blev inga farligheter av det. Åmål spelade väldigt bra och oftast på en touch där vi hade svårt att hänga med. Efter den första halvleken låg vi under med 6-0 men vi kände att vi kunde göra det bättre än i den första halveken.

Den andra halvleken så ut som den första vi försökte och många jobbade på. Vi försökte matchen igenom att spela med fem man på mitten men lyckades ändå inte vinna något på mittfältet. Vi släppte in sex mål även i den andra halvleken och förlorade med 12-0.

Vi kanske kunde gjort det bättre på en del håll men vi skall vara medvetna att vi mötte ett mycket bra lag med flertalet spelare som spelat division tre fotboll den här säsongen. Även om vi haft ordinarie lag så tror jag vi förlorat match ändå dock kanske med några mål mindre. Morteza Rahimi stod i mål idag istället för Christer Nilsson och han gjorde flera bra räddningar. Var ett nått mål där han släppte retur lite enkelt som de kunde göra mål på men de flesta målen kunde han inte göra något på. Marcel Bruin jobbade mycket bra på topp även om det var tufft för honom att oftast springa där ensam. På mitten löpte flera av våra spelare mycket bra men vi hängde ofta inte med och hamnade därmed i fel positioner. Det var helt enkelt en match där Åmål B var mycket bättre än oss och visade hur man spelar ett väldigt bra fotboll på en för dagen mycket fin plan.

De som vill ha med B-lagen i A-lagsserierna kan ju bara titta på den matchen och se vad fel det blir men tyvärr går det väl inte att göra något åt när de stora klubbarna bestämmer.

Är ingen idé att bry sig om att vi förlorade med 12-0 utan det är bättre att lägga energi på de matcher där vi har chansen att vinna. Närmast väntar match borta mot Bengtsfors B-lag en match som kommer spelas på konstgräsplanen och vi får hoppas att vi kan vinna den matchen.

Uppdattering: IFK Åmål hade i den här matchen mot oss med en spelare som var med i startelvan i den senaste A-lagsmatchen före matchen mot oss. Detta är inte tillåtet enligt de nya reglerna och vi protesterade därmed mot detta. Bedömningen blev att Åmål gjort fel och vi tilldöms segern med 3-0.