Carlson, Jimmy: 2
Jobe, Ebrima: 2
Ahmedi, Mahbobsha: 1

Jobe, Ebrima: 1

Det blev en tung förlust borta mot IF Vikens B-lag med 3-2. Först var matchen tänkt att spelas på konstgräset men det blev ändra till Rösvallens gräsplan som såg mycket fin ut när vi kom dit för match. De hade dock regnat rejält så det blev konstgräset ändå och det gjorde att vi tappade en spelare redan före match då Axel Lindström på grund av känningar i både knä och rygg inte ville spela på den hårda konstgräsplanen.

Vi startade matchen enligt följande:

Startelvan borta mot IF Viken B

Avbytare: Ali Rahimi. Hamed Moradi, Simon Kemppinen Juhl

När matchen startade så hade vi ett bra avslut redan efter fem minuters spel genom Jimmy Carlson som var nära men Vikens målvakt räddade bra. Båda lagen hade sedan något avslut sedan innan vi tog ledningen efter 19 minuters spel. Elis Lindström slog en boll som till slut hittade fram till Johan Henriksson. Johan satte bollen i mål via en snygg lobb över målvakten. Viken var kort därefter nära att kvittera med Morteza Rahimi gjorde en bra räddning för oss. Vikens målvakt fick göra ytterliggare en riktigt bra räddning i den första halvleken på ett bra avslut från oss men även hemmalaget hade bra lägen och efter 36 minuters spel så var det nära mål för dem. Kvitteringen kom istället efter 40 minuters spel genom Anton Halldin. Vi hade sedan ett bra läge genom Bob Ahmadi men halvleken slutade 1-1.

Jag tycker vi gjorde en ganska bra första halvlek och kom till flera bra lägen där vi kunde gjort fler mål men även Viken kunde gjort något mer mål. Vi hade även flera gånger då vi kom runt på kanterna och hittade in med ett fint inspel men då var det ingen av våra spelare som var på rätt plats vi dessa tillfällen. Detta är något vi måste förbättra.

Den andra halvleken var bara elva minuter gammal då Viken tog ledningen via ett skott som gick stolpe in. Målskytt var Najib Jafari. Med 30 minuter kvar så fick vi en hörna. Hörnan slog perfekt av Marcel Bruin och Jimmy Carlson kunde nicka in kvitteringen. Johan Henriksson var sedan nära att ge oss ledningen efter 67 minuters spel. Efter 75 minuters spel hade Viken en trippelchans som var mycket nära att resultera i mål men Morteza Rahimi gjorde flera mycket fina räddningar och höll oss kvar i matchen där. Vår mittfältare Ebrima Jobe skulle jobba efter matchen och var tvungen att åka hem tidigare för att hinna till jobbet. Planen var att han skulle spela så länge som möjligt innan vi var tvugna att byta ut honom. Tyvärr han ha dra på sig sitt andra gula kort innan vi hann byta ut honom och vi fick avsluta matchen med tio man. Elis Lindström fick också tyvärr utgå och då kom Ali Rahimi in istället. Det blev tufft på slutet och Viken hade bland annat en nick som var nära men vi såg ändå ut att få med oss en poäng. När klockan stod på 92 minuter så kom dock kallduschen då Vikens Marcus Waern satte dit 3-2 målet och precis efter målet blåste domaren av matchen. Målet kom till då ett utkast från våran målvakt hamnade på mittplan och vi lyckades inte vinna bollen där. Sedan fick vi inte heller bort bollen när vi hade chansen i straffområdet.

Viken hade lite fler lägen än oss så det var väl inte helt orättvist att de vann även om jag tycker vi förtjänade en poäng. Det var också en klar fördel för dem att matchen blev på konstgräs och hade vi spelat på gräs så tror jag vi hade vunnit matchen. Spelmässigt ganska jämt men det finns fortfarande mycket vi kan förbättre och det syns att vi ännu inte är helt sammspelta som lag. Det blev också jobbigt när både Ebrima Jobe och Elis Lindström försvann från planen då de är viktiga spelare för oss. Passningspelet kan bli ännu bättre men det är något vi får träna på så tror jag att det kan bli riktigt bra till slut. Vårt nyförvärv Bob Amadi stod också för en bra insats i sin debut för oss då han är en spelare som gör det lilla oväntade. Trots att det finns en del att jobba vidare på så var det ändå många i vårt lag som gjorde det bra.

Vi har nu två träningar den här veckan innan vi nästa måndag spelar hemma på Klockerudsvallen mot Färgelanda IF B-lag och förhoppningsvis kan det fortsätta med mycket folk på träningarna.