Mahdiyar, Enayat: 2

Inför derbymatchen mot Dals Långed/Laxarby så fanns alla spelare tillgängliga utan Kristian Nilsson som var avstängd. Vi fick dock återbud från Hamed Moradi och Jocke Enoksson men ställde upp enligt följande:

Startelvan hemma mot Dals Långed/Laxarby

Avbytare: Elis Lindström, Ali Rahimi, Morteza Rahimi, Simon Kemppinen Juhl.

Vi började piggt och försökte skapa anfallsspel via Ebrima Jobe på mittfältet. Vi hade ett tre avslut de första tio minuterarna men ingen av dem blev det mål på. Dals Långed/Laxarby skapae också målchanser och efter 22 minuters spel var de bära två gånger om. En avslutet räddade Christer Nilsson och det andra gick i stolpen. Vi spelade ganska bra och fortsatte skapa målchanser bland annat hade Enayat Mahdiyar en nick utanför och Marcel Bruin ett stolpskott. Efter 34 minuters spel var vi mycket nära att ta ledningen men Dals Långed/Laxarbys målvakt Omran Almasri gjorde en mycket kvalificerad räddning. Tre minuter senare var bortalaget mycket nära att sätta dit 1-0. Första skotten räddade Christer Nilsson men bollen gick över honom mot mål men på något akrobatiskt sätt lyckades han rädda bollen. En mycket bra insats av Christer i målet i bden situationen men målchanserna kom till efter slarv från oss i försvaret. Vi hade några lägen till men lyckades inte få in bollen ocvh den första halvleken slutade 0-0.

Vi spelade ganska bra i den första halveken och borde gjort minst ett mål på våra chanser som vi skapade. Dals Långed/Laxarby hade färre målchanser än oss men flera av dem var riktigt farliga så vi kunde mycket väl ha fått ett mål emot oss också.

Den andra halvleken hann bara gå fyra minuter innan vi fick en straff då Ebrima Jobe blev fälld. Från bänken såg det lite billigt ut men domaren var säker på sin sak. Straffen satte Marcel Bruin som vanligt säkert i mål. I samband med straffen drog Enayat Mahdiyar på sig ett onödigt gult kort och när han sju minuter senare fick sitt andra kort så fick vi avsluta matchen med tio man. Dals Långed/Laxarby hade några lägen efter utvisningen och kunde i den 73 minuten kvittera till 1-1 via ett skott som gick stolpe in, målskytt var Alexander Nystedt Liljeqvist. Efter detta var det vi som hade spelet och tryckte på rejält. Vi skapade flertalet mycket bra målchanser men bollen ville inte gå in. Vi gjorde några byten också. Matchen såg ut att sluta oavgjort men i den tredje tilläggsminuten så fick Elis Lindström på ett skott som det blev retur på. Johan Henriksson var först och kunde sätta dit ett underbart segermål.

Sett till målchanserna så är det inget snack att vi vann matchen rättvist trots att inte alla spelare var på sitt bästa idag. Ebrima Jobe var bra på innermittfältet så länge han orkade och hans mittfältskollega Jimmy Carlson stod återigen för en mycket stark arbetsinsats. Även om vi släppte till en del lägen så tycker jag vi försvarade oss ganska bra. Christer Nilsson i målet var väldigt bra men fler kvalificerade räddningar och han spelar också långt ut vilket gör att han rensar bort bollen i sådan lägen som kunde gett målchanser. Han sprider också ett lugn i försvaret när det är en målvakt som de kan lita på till 100%. Vi spelade stundals riktigt bra när vi försökte skapa anfall genom att spela bollen via Ebrima Jobe men ibland blev det lite för svårt och i den här matchen fock vi inte riktigt igång kantspelet som vi ville. Med tanke på de målchanser vi skapade borde vi nog gjort nåt mer mål och det är så klart något vi måste bli bättre på.

I tabellen gick vi upp till en fjärde plats men högre än så kan vi inte komma. Nu på onsdag spelar vi nästa match då vi på bortaplan möter IFK Åmåls B-lag på Örnäsvallen. Det kommer naturligtvis bli en mycket tuff uppgift för oss och det gäller bara för oss att försöka göra vårt bästa så får vi se vad det räcker till.