Akrami, Zakaria: 3
Kemppinen Juhl, Simon: 1
Gredander, Björn: 1

Moradi, Hamed: 1

Äntligen var det dags för seriepremiär när Brålanda I B-lag kom på besök till Lövåsvallen. Av de spelare vi önskat haft med i truppen saknades bara Lukas Thelander och Ebrima Jobe. Vi startade matchen enligt följande:

Startelvan mot Brålanda IF B-lag i seriepremiären.

Avbytare: Hamed Moradi, Ali Rahimi, Enayat Mahdiyar, Ahmed Alabbas

Vi fick en väldigt bra start på matchen med 1-0 redan efter tre minuter då Jimmy Carlsons inlägg hittade till Marcel Bruin som satte bollen i mål. Båda lagen hade sedan några bra chanser utan att det blev något mål. Efter 12 minuter fick vi en frispark långt utifrån och Elis Lindström slog den mot mål. Brålandas målvakt stod lite fel och den seglade in över honom till 2-0. Brålanda var sedan kort därefter nära att reducera men avslutet gick i stolpen. Det fanns fler lägen för båda lagen men ingen av dem lyckades gå i mål även om det var nära ibland. Det var en lite svårspelad plan och vi gjorde ingen jättebra första halvlek men ledde ändå med 2-0 vilket var positivt.

Vi bytte in Enayat Mahdiyar i slutet av första istället för Simon Kemppinen Juhl och i paus Gick Marcel Bruin ut i förmån för Ahmed Alabbas.

Vi hade några lägen i inledningen av den andra halvleken men det var Brålanda som reducerade efter 62 minuters spel. Vi hade några lägen efter deras mål men Brålanda började sätta rejäl press på oss när vi började tröttna lite grann. Speciellt i samband med hörnor var det farligt. Med lite tur och skicklighet lyckades vi dock hålla undan så vi kunde vinna med 2-1.

Det är lite svårspelat så här i början på våren och vi fick inte ingång något jättebra spel. Det var också flera gånger där vi höll bollen för länge och därmed blev av med den i onödan. Vi missade också en del enkla passningar vilket vi måste bli bättre på. Vi har ju en del nya spelare och flera av dem fick spela delar av dagens match men det finns fortfarande saker att jobba på där. Förhoppningsvis så kommer de bli bättre ju längre säsongen går när de fått ännu fler matcher och träningar i benen. Vår för säsongen nya målvakt Morteza Rahimi stod i mål och han skötte sig bra. Det finns dock en del saker att förbättra men det blir förhoppningsvis bättre för varje match han får spela. I vårat lag som vill jag framhåll Zakaria Akrami som jobbade fantastiskt bra hela matchen på mittfältet där han löpte oavbrutet i 90 minuter och i försvaret stod Rezaq Mohammadi för en riktigt bra insats. Det syns också vad viktigt där är att vi fått med en spelare som Elis Lindström i försvaret då han har mycket rutin och spelade väldigt stabilt i mittförsvaret. Resten stod för godkända insatser men jag är övertygad om att vi kan klart bättre än vad vi visade upp i dagens match.

Närmast väntar bortamatch mot IF Vikens B-lag som spelas på konstgräset i Åmål och den lär nog bli ungefär som den här matchen då vi troligtvis kommer att möta ett ganska så ungt lag. Förhoppningsvis kan vi få med någon av de som saknades idag.