Jansson, Johan: 1

Jobe, Ebrima: 1

Startelvan mot Åsebro IF borta

Vi visste att det var en tuff match som väntade när vi åkte ner till match mot klara seriesegrarna i division 6 Åsebro IF. Vi saknade följande spelare: Lukas Thelander, Anton Andreasson, Oscar Hansson, Björn Gredander och Mamoon Othman. Vi hade på grund av de spelare som saknats en helt ny backlinje som inte spelat ihop i år. Vi hade även valt att satsa på att spela med fem spelare på mittfältet för att försöka krypa ytor och komma ner lågt med laget men tanke på hur det så ut i hemmamatchen mot dem.

Åsebro fick en drömstart och gjorde 1-0 på oss redan efter fyra minuters spel. Johan Henriksson kunde fem minuter senare sätta 1-1 för oss efter en fantastisk assist från Ludvig Hansson. Efter 11 minuter så hade Åsebro öppet mål men skotten utifrån gick utanför målet. Efter 26 minuter så hade Åsebro en boll som räddas av på mållinjen. Returen gick sedan i stolpen och sedan till en Åsebro spelare som vars skott gick utanför. Två minuter senare kunde dock Åsebro ta ledningen med 2-1. Efter 43 minuter blev Ebrima Jobe fälld i Åsebros straffområde och domaren Martin Eriksson blåste straff. Straffen satte Ludvig Hansson säkert i mål och ställningen var 2-2 i paus. Vi jobbade stenhårt i första och försökte krympa ytor genom att spela med fem man på mittfältet. Åsebro utnyttjade dock våra misstag och skapade många målchanser men flera av avsluten gick inte på mål. Vi hade några avslut men få gick på mål men vi gjorde två mål vilket var bra.

Vi började med ett par bra målchanser i starten av den andra halvleken men tyvärr fick Ludvig Hansson en smäll på foten och tvingades byta. In kom istället nyförvärvet Jonathan Cooper som gjorde sin första match för oss. Efter 60 minuters spel så kunde Åsebro ta ledningen med 3-2. De skapade även fler chanser, även om det inte var lika många som i första, men Jocke Enoksson räddade mycket bra vid flera tillfällen. Vi försökte de sista tio minuterarna att få till en kvittering. I slutsekunderna hade Assane Mboup ett drömläge inne i straffområdet att kvittera men avslutet gick precis utanför.

Vi jobbade på mycket bra och skapade även en del bra målchanser. Den nykomponerade backlinjen skötte sig bra och vår målvakt Joakim Enoksson fick pris som den bästa spelare i vårt lag. De flesta av spelarna i Åsebro har spelat på klart högre nivå än division 6 och med tanke på att vi saknade en del ordinarie spelare så får vi vara riktigt nöjda med vår insats. Åsebro skapade dock klart mer än oss och vann rättvist. Det är inget annat lag i serien som totalt på två matcher gjort fem mål på Åsebro så det skall vi också vara nöjda med. Nu har vi två viktiga matcher kvar där vi hoppas på minst fyra poäng för att ta den andra platsen i tabellen.