Thelander, Viktor: 3
Nordh, Anders: 1

Startelvan hemma mot Brålanda IF B Avbytare: Anders Nordh, Mike Weiland, Niklas Haugeneset och Christer Nilsson.

Det var ett mycket ungt lag som Brålanda B kom till spel med mot oss på Lövåsvallens mycket fina matta. Vi saknade många spelare på grund av avstängningar, skador och annat. Vi lyckades dock få ihop en bra trupp genom att flera rutienare spelare som Mike Weiland, Anders Nordh och Christer Nilsson ställde upp.

Vi gjorde en ganska bra första halvlek och skapade flera mycket bra målchanser men siktet var dålig iställt varav flera lägen gick utanför mål. Efter 35 minuter kom dock ett snyggt mål från Mamoon Othman till 1-0. Vi hade några avslut till med vi var i ledningen med ett mål i paus.

Efter 54 minuter så kom Viktor Thelander på vänster kanten och lurade sin spelare med en mycket snygg fint som jag inte sett förut. Precis som i skolboken spelade han bollen snett inåt bakåt till Ebrima Jobe som kunde sätta dit 2-0. Enkelt mål men mycket fint förspel till målet. Tio minuter senare slog Mustafe Abdulaahi en mycket fin passning till Mamoon Othman som kunde sätta dit 3-0. Efter 72 minuter hade Brålanda ett bra läge men Jocke Enoksson var bra med och räddade. Två minuter senare hade Ebrima Jobe ett skott i ribban och på returen kunde Mamon Othamn sätta sitt tredje mål för kvällen. Brålanda fick en spelare utvisad efter 84 minuters spel troligtvis var det för snack men han borde nog haft frispark med sig i läget före. Vi gjorde sedan ett antal byten och med tio minuter kvar att spela kunde inbytte Christer Nilsson slå en lång boll till Mamoon Othman som kunde sätta dit 5-0 och detta var hans fjärde mål för kvällen. Detta blev också slutresultatet.

Vi försökte spela bollen matchen igenom och gjorde det ganska bra. Dock kanske vi spelade lite väl mycket och borde nog tagit lite mer skott istället för att hela tiden försöka spela oss in i straffområdet. Vi hade många bra lägen men av 20 avslut vara bara 8 på mål. Mamoon Othman skall nämnas för sina fyra mål. Även Viktor Thelander, Kristian Nilsson och Ebrima Jobe spelade bra. Bakåt spelade vi stabilt och släppte till väldigt få målchanser. Mustafe Abdulaahi jobbade på bra på sin kant och han försöker alltid hitta på något när han får bollen men han kanske borde släppt bollen lite snabbare ibland. Hoppas att han kommer och tränar framöver för det har varit dåligt med den varan för hsn del i år.. Vi mötte ett mycket ungt Brålanda B-lag idag men de kämpade på brr men skapade dock väldigt få målchanser. Det är svårt att värdera hur bra den här insatsen var men en seger med 5-0 skall man inte klaga på. Vi pratade inför matchen om att inte dra på oss några mer onödiga varningar och utvisning. Under matchen fick vi inte ett enda gult kort men det är lättare att spela när man har bra domare som dömer matchen. Vi skall också vara nöjda över att vi har några rutinerade spelare på lager som kan ställa upp om det krisar nån gång.