Carlson, Jimmy: 1
Karlsson, Henrik: 1
Thelander, Lukas: 1

Startelvan hemma mot Kroppefjälls IF

Inför seriepremiären i division 6 hemma mot Kroppefjälls IF såg det ganska bra ut. Vi saknade några spelare som var aktuella för truppen men kunde ställa upp med ett stark lag. Vi började matchen bra och skapade redan från start några målchanser dock utan att få in bollen. Bland annat missade Mamoon Othman öppet mål efter nio minuters spel. Efter 20 minuters spel kom 1-0 då Björn Gredander med en en fin passning hittade Johan Henriksson som inte gjorde något misstag och satte bollen i mål. Minuten senare kom 2-0 då Ahmed Ouerguemmi hittade målskytten Mamoon Othman. Kroppefjäll kunde efter 31 minuters spel reducera till 2-1 på en frispark som också var ställningen i paus.

Vi spelade ganska bra i den första halvleken och skapade flertalet bra målchanser. Kroppefjäll skapade inte så mycket och vi ledde rättvist med 2-1.

Efter 54 minuter så gjorde Ahmed Ouerguemmi ett mycket snygg mål för oss där han första lobbade bollen över sin motspelare och sedan dundare in bollen i mål, Mamoon Othman fick assisten på detta mål. Fyra minuter senare hade Kroppefjäll ett skott i ribban. Inbytte Johan Jansson kunde efter 71 minuters spel sätta dit 4-1 efter att Johan Henriksson spelat fram. Kroppefjäll hade sedan ett riktigt bra avslut men som gick i ribban. Kort därefter gjorde Mamoon Othman sitt andra mål för matchen och Johan Henriksson stod för sin andra assist. Vi skapade några målchanser till sista kvarten men utan att göra något mer mål. Vi vann därmed matchen med 5-1.

Man skall definitivt inte vara allt för missnöjd när man börjar seriepremiären med seger 5-1 men det finns definitivt förbättringar att göra. Det offensiva spelat var riktigt bra med fina kompinationer och bra löpningar men ibland kanske vi skulle gjort det lite enklare. Kroppefjäll skapade inte så många målchanser men jag tror vi måste spela ännu bättre i det defensiva spelet när vi möter bättre lag. Vi hittade inte riktigt rätt på det inte mittfältet men vi hade så pass bra offensiv kvalite så därför vann vi matchen.I laget skall naturligtvis Mamoon Othman, Ebrima Jobe, Johan Henriksson samt Ahmed Ouerguemmi plussas då de låg bakom mycket i det offesiva spelet. Vi skall vara nöjda efter segern men får räkna med att vi behöver höja oss ännu mer när matcher mot bättre lag väntar,

Nu väntar en tuff period för oss då vi från och med lördag spelar fyra matchen på knappt en vecka men vi har en ganska bred trupp och kommer nog lösa det ganska bra.