Bruin, Marcel: 1

Henriksson, Johan: 2
Carlson, Jimmy: 1

Startelvan mot Färgelanda B

Vi hade en bra och positiv känsla inför match borta mot Färgelandas B-lag. Vi började matchen bra på en svårspelad plan och fick straff redan efter sex minuters spel. Säker straffskytt var Ebrima Jobe. Vi fortsatte att skapa målchanser och 2-0 kom efter 14 minuters spel genom Mamoon Othman efter skott från Johan Henriksson som målvakten släppte retur på. Färgelanda hade sedan ett skott i ribban och ett i ribbkrysset innan Viktor Thelander kunde sätta dit 3-0. Med knappa kvarten kvar kom dock 3-1 för Färgelanda och det genom Johan Franzén Lekberg. Detta var också ställningen i paus.

Färgelanda kunde gjort nåt mer mål på de chanser de skapade men det kunde vi också ha gjort och ledningen var rättvis.

Fyra minuter in i den andra halvleken slog Ludvig Hansson en för lös pass och Färgelanda kunde vinna tillbaka bollen. Ludvig försökte då ta tillbaka bollen men fällde Färgelanda spelaren i straffområdet. Domaren blåste straff och Ludvig blev frilägesutvisad. Oliver Bergström satte straffen i mål. Vi fortsatte dock skapa chanser och efter 64 minuters spel kunde Björn Gredander sätta ett långskott i mål som kändes som en målvaktstavla. Fyra minuter senare så satte Mamoon Othman en hörna direkt i mål med hjälp av vinden och vi ledde med 5-2. Med knappa kvarten kvar så fick Björn Gredander en knuff och knufade tillbaka vilket gav honom ett rött kort.Trots två man mindre hade vi bra kontroll på matchen och vann rättvist.

Det var svårspelat då vinden ställde till det ibland och planen var inte den bäst men hela laget gjorde en bra insats. I försvaret så var Oscar Hansson mycket bra med fina timeade brytningar. På innermittfältet jobbade Viktor Thelander mycket bra. Ebrima Jobe var också mycket bra. Får heller inte glöma Mamoon Othman som alltid är farlig. Motståndet var väl inte det bästa och vi fick några billiga mål med oss men det viktigaste var att vi fick med oss tre poäng. Förutom de två som blev utvisade så fick Johan Henriksson sitt tredje gula kort så dessa tre saknas på onsdag hemma mot Brålanda B-lag men vi kommer ändå få ihop ett starkt lag som kommer ge Brålanda en rejäl fight.