Thelander, Viktor: 1

Gula

Röda

Match anteckningar

Vi hade i princip ordinarie lag när vi skulle möta Fengersfors IK på hemmaplan den enda som saknades var Emil Bergling. Vi kom från en match där vi tappade segern i slutminuten medans Fengerfors kom från en tung förlust med 6-0 mot Håfreström. Vi ställde upp laget enligt följande: Startelvan mot Fengersors IK hemma

Avbytare: Marcel Bruin, Viktor Thelander, Jimmy Carlsson, Mahmoud Snobar (Mv).

Matchen börjar med att Axel Lindström har ett skott utifrån som är ganska nära. Båda lagen har sedan några lägen där bland annat Fengersfors har ett skott i ribban. Vi tar över mer och mer där Mamoon Othman har flera bra lägen. Ledningsmålet kommer efter 33 minuters spel då Adrian Elf slår en fin frispark som Marcus Remneland nickar in. Vi hade några lägen till utan att få in någon mer boll. Vi gjorde en bra första halvleken och det fanns mycket positivt att ta med sig även om vissa saker kunde bli bättre.

Efter fyra minuters spel av andra så hade Fengersfors ett bra läge men Jocke Enoksson räddade mycket bra. Efter 52 minuters spel så gick Marcus Remneland och Fengersfors målvakt Anders Wass hårt in i en duell och Fengersfors målvakten blev liggande. Domaren valde att ge Marcus Remneland rött kort då han ansåg att han kom för tufft in i duellen och det kändes från min position vid bänken som rätt beslut. Jonas Kempinnen gick ner och tog Marcus plats på innermittfältet. Trots utvisningen kunde vi öka på ledningen tre minuter senare efter ett fint anfall där Mamoon Othman satte bollen i mål efter bra samspel med Jonas Kemppinen. När knappa 20 minuter återstod att spela satte Mamoon Othman 3-0 efter assist från David Eriksson. Vi gjorde några byten för att få in friska spelare men Fengersfors kunde reducera till 3-1. Vi fick sedan en straff som Marcel Bruin som vanligt satte säkert i mål. På slutet blev det ett missförstånd i Fengersors försvaret och Johan Henriksson kunde utnyttja detta genom att sätta dit 5-1. Detta blev också slutresultatet.

En riktigt bra match från vår sida som vi vann helt rättvist. Vi försökte spela bollen men vi kan bli ännu bättre i passningsspelet då vi ibland missade enkla passningar eller spelade för svårt. Vi skapade dock många målchanser och borde gjort ännu fler mål men Fengersfors målvakt Anders Wass var bra. Vi måste dock bli ännu effektivare när vi väl får målchanserna för mot bättre lag kommer det att behövas. Vi skall vara väldigt nöjda med segern med tanke på att vi spelade stora delar av den andra helvleken med bara 10 man. Stor plus till hela laget för en riktigt bra insats. Närmast väntar en mycket tuffare match då vi åker till Håmulevallen för att möta Ellenö IK.