Lindström, Axel: 2
Otman Ahmad, Idrees: 1

Startelvan mot Frändefors IF

Avbytare: David Eriksson, Viktor Thelander, Assane Mboup, Jonas Kemppinen, Anton Andreasson

Vi hade helt ordinarie lag när vi spelade hemmapremiären i division 5 på Lövåsvallen mot Frändefors IF. Trots detta blev det förlust med 3-1 efter en dålig insats från vår sida. Vi började matchen bra och gjorde 1-0 efter 14 minuters spel då Johan Henriksson hittade Axel Lindström via en passning snett inåt bakåt och Axel gjorde inget misstag utan satte bollen i mål. Vi saknade den riktiga tändningen idag och vi tappade ju längre halvleken gick. Frändefors reducerade till 1-1 efter 24 minuter genom Christer Karlsson. 1-1 var också ställningen när Joel Kriit blåste av den första halvleken.

Trots att vi inte gjorde någon bra första halvlek så kände vi att vi var med i matchen och om vi gjorde rätt saker i den andra halvleken så kunde vi mycket väl vinna matchen. Mamoon Othman jobbade bra på topp men fick ofta väldigt dåligt understöd när han pressade deras spelare.

Den andra halvleken för våran del var ännu sämre än den första. Vi gjorde ett byte redan i paus när Viktor Thelander kom in istället för Idress Otman Ahmad. Under halvleken gjorde vi flera andra förändringar men inget hjälpte. Frändefors gjorde två mål de första tio minuterarna av den andra halvleken och ledde med 3-1. Frändefors hade spelare som löpte väldigt mycket och de sprang sönder oss. Vi skapade väldigt lite i den andra halvleken och Frändefors kunde rättvist vinna med 3-1.

Redan på uppvärmningen kändes det att den riktiga tändingen till matchen inte var där och prestationen i matchen är inget vi kan vara nöjda med. Vi missade enkla passningar och hade för dålig rörelse. Vi spelade verkligen inte som ett lag då vi pressade en och en istället för att hjälpa och understödja varandra. Vi har två träningar i veckan innan det väntar bortamatch mot Åsebro. Där måste vi höja oss rejält och spela som ett lag om vi skall ha nån chans till poäng.