Maloku, Bekir: 4

Mahdiyar, Enayat: 1

Karlsson, Henrik: 1

I måndags spelade A-laget den sista träningsmatchen innan seriestarten den 5 maj borta mot Eds FF B-lag. Vi saknade Burim Maloku och Jonas Kemppinen som båda är kadade samt Zakaria Akrami som var bortrest.

Vi fick en väldigt bra start på matchen och tog ledningen redan efter fem minuters spel. Mathias Olsson tog en perfekt djupledslöpning och Nour Kurdi hittade honom med en fin passning där Mathias inte gjorde något misstag. Vi hade sedan två bra lägen till men inga av dem resulterade i något mål. Vi hade börjat matchen bra med fint spel men i den 18 minutern var vi inte på hugget vid en hörna för Bäckefors och de nickade in 1-1. Tre minuter senare hittade ett fint inlägg från Benjamin Maloku till Mathias Olsson som snyggt satte dit 2-1.Vi tappade sedan lite där Bäckefors hade ett skott i stolpen och ett bra läge som Bekir Maloku räddade. Med elva minuter kvar att spela kom också kvitteringen till 2-2.

När vi spelade snabba pass efter backen så hade vi ett riktigt bra spel och kom till bra målchanser. Vissa perioder så blev det en del längre bollar och då lyckades vi heller inte skapa så många målchanser. En bra halvlek men det fanns en del att jobba på för oss där vi bland annat hamnade i lite fel positioner på vårt mittfält.

Vi gjorde ett byte i paus då Aliakbar Ahmadi kom in istället för Enayat Mahdiyar.

I den andra halvleken fick vi ett mål mot oss redan efter 55 minuters spel. Bäckefors slog en frispark på mål och när vi skulle slå bort bollen gick den på en av våra spelare och in i mål. Efter målet gick Simon Kemppinen Juhl ut och ersättes på plan av Mohammad Belal Malekzadeh. Vi hade sedan några chanser men istället för mål för oss så gick Bäckefors fram till 2-4. Det kändes tungt just då men vi fortsatte att kämpa på och Marcel Bruin kom in istället för Mathias Olsson. Vi hade sedan några bra lägen där Benjamin Malokus skott i översidan av ribban var närmast. Det skulle dröja till den 83 minuten innan vi lyckades reducera. Aliakbar Ahmadi löpte snyggt igenom och kunde placera bollen bakom en något överraskad Bäckefors målvakt. Belal hade sedan ett fint läge för oss men skottet gick rakt på målvakten. Nour Kurdi hade ett riktigt bra läge men fem minuter kvar att spela efter en fin klack av Marcel Bruin i förspelet men bollen räddades av målvakten. Det blev dock en retur där Nour Kurdi hittade till Aliakbar Ahmadi som satte bollen i mål till 4-4 vilket också blev slutresultatet.

En bra insats av oss mot ett division 5 lag och när vi spelade snabba pass efter backen så såg det riktigt bra ut. Ibland blev det dock lite för många boll touch eller långbollar vilket inte är så vi skall spela. Vi gjorde dock fina mål som alla kom till på olika sätt. Vi hade bra kombinationspel och ett bra presspel. Kul också att se att våran målvakt Bekir Maloku många gånger satte igång spelet snabbt för då kan vi starta snabba anfall. Sedan måste plussas för att vi aldrig gav upp och kom igen i slutet av matchen när vi låg under med två mål. Kul också att se Mathias Olsson på plan nu när Jonas Kemppinen är skadad och hasn visade vad effektiv han är när han får målchanser. Istället för att avvakta så skjuter han direkt och då blir det ofta mål.

Det finns en del som kan bli bättre men vi hoppas det sitter den 5 maj när vi har seriepremiär borta mot Eds FF B-lag.