El Khalel, Khaled : 1
Othman, Mamoon: 1
Carlson, Jimmy: 1

På annandag påsk spelade vi träningsmatch på Dalslands Sparbank arena mot Högsäters B-lag. De hade spelat DM match på långfredagen men hade med några bra spelare från A-laget. Vi hade fått flera sena återbud och saknade bland annat Ahmed Ouergummi, Viktor Thelander, Johan Jansson, Oscar Hansson, Henrik Karlsson, David Eriksson, Ludvig Hansson och Ebrima Jobe.

Vi började matchen okej även om Högsäter skapade en del chanser stod det 0-0. Ju längre halvleken gick blev det sämre och sämre. Vi gjorde väldigt många tekniska fel och passningsspelet var under all kritik från vår sida. Efter 38 minuters spel kunde Jesper Ottosson ge Högsäter ledningen med 1-0. Jesper ökade också på Högsäters ledning till 2-0 med en minut kvar att spela av den första halvleken.

Det var väldigt lite vi kunde ta med oss från den första halvleken som inte alls var bra från vår sida. Väldigt många tekniska misstag och det har man inte råd med mot ett sådant här bra lag.

Starten på andra halvleken var inte så mycket bättre från vår sida och Jonas Fredriksson kunde sätta dit 3-0 efter 48 minuters spel. Efter 72 minuter kom även 4-0 då av Tom Hellquist. Med 12 minuter kvar att spela kunde David Yakobi hitta Marcus Remneland som via ett distinkt och snyggt skott kunde sätta dit 4-1. Matchen sista mål till 5-1 kom två minuter senare genom Jonas Hansson.

Vi visste att det skulle bli en tuff match då Högsäter skulle hålla ett högre tempo än oss men den prestationen vi gjorde kan ingen vara nöjd med. Svante Karlsson i målet försökte använda ytterbackarna mycket men de fick sällan kontroll på bollen när vi skulle starta anfall bakifrån. Passningsspelet var under all kritik idag då vi missade väldigt många passningar och enkla fem meters passningar till närmaste egen spelare borde vi kunna klara av. Eftersom vi spelade på konstgräs kan vi inte skylla på underlaget heller. Rörligheten kunde också varit bättre men även när det fanns spelare som visade sig och ville ha bollen så missade vi ofta passningarna. När väl passningarna kom så lyckades vi skapa målchanser men det skedde allt för sällan. Vi mötte ett duktigt lag med flera bra A-lagsspelare och de gjorde även de flesta av Högsäters mål men vi borde kunnat stå upp på ett bättre sätt.

Nu väntar träningsmatch mot Fengersfors där det krävs ett mycket hårdare jobb och bättre noggrannhet i passningsspelet. Förhoppningsvis blir den matchen på gräs i Fengersfors men det är ännu inte klart.