Henriksson, Johan: 1

Akrami, Zakaria: 2
Henriksson, Johan: 2

Eftersom bland annat två spelare var avstänga i senaste A-lagsmatchen så fick vi ihop ett riktigt bra B-lag till hemmamatchen mot serieledande Eds FF 9-manna. Som deras namn antyder så spelar de bara 9-manna så det blev att ställa upp laget lite annorlunda än vanligt och för vår del blev det 4-3-1 till att börja med.

Redan efter tre minuters spel fick vi ett läge som var nära men som inte blev till nån målchans. Marcel Bruin slog en fin frispark och Zakaria Akrami var nära att komma på bollen vilket kunde gjort att det blivit farligt men han nådde den inte och bollen gick till inspark. Ed hade sedan fem raka målchanser mot oss men antingen gick avsluten utanför eller så räddade Morteza Rahimi bollen. Ed hade ytterligare några lägen och för vår del hade Marcel Bruin och Aliakbar Ahmadi skott men inget som resulterade i mål. Med tio minuter kvar av halvleken så hade Zakaria Akrami ett mycket bra skott men det gick precis utanför och det stod 0-0 i paus.

Vi spelade stundtals bra och kom fram till en del fina lägen som vi kanske kunde gjort något bättre av. Vi hade också några tillfällen som kunde blivit frilägen men där vi sprang offside. Ed skapade en del farliga lägen inledningsvis men tröttnade allt mer ju längre halvleken gick.

Inför den andra halvleken så gick vi över till att spela 3-3-2 för att få lite tryck framåt då det blev lite dåligt med folk i första när vi fick in bollen i straffområdet.

Vi startade andra starkt där bland annat Marcel Bruin hade ett mycket bra läge där han inte fick bollen på mål och Benjamin Maloku en frispark som gick precis utanför. Efter 55 minuters spel kom ledningsmålet för oss då en fin passning från Aliakbar Ahmadi hittade fram till Johan Henriksson som satte dit 1-0. Målen fortsatte att rulla in nu och tre minuter senare kvitterad Ed genom Mads Holm Kronborg. Minuten senare gjorde Johan Henriksson sitt andra mål för oss och assisten kom från Benjamin Maloku. Ed hade sedan ett skott utanför och ett friläge som Morteza Rahimi räddade. Vi fortsatte sedan skapa flera målchanser men antingen så gick avsluten utanför eller så räddade Eds målvakt Johan Johansson på ett bra sätt. Med sju minuter kvar att spela så slog Marcel Bruin ett inspel som Johan Henriksson avslutade via en bortaspelare in i mål till 3-1. Vi hade några lägen till men matchen slutade med vinst för oss med 3-1.

Starkt av oss att slå serieledarna i division 7 Eds FF 9-manna efter att vi gjort en bra match. Vi skall dock ha i åtanke att vi hade ett starkare B-lag än vanligt och att Ed bara hade med tre spelare från den näst senaste division 7 matchen mot Ellenö B-lag där de vann med 6-0. Om man tar bort detta så gjorde vi en bra match där vi flera gånger spelade oss fram till lägen och kunde ha gjort fler mål men fortfarande finns lägen där vi håller i bollen för långe eller slår lite för svåra passningar så att vi blir av med bollen. Ed var inte ofarliga men under 90 minuter var vi starkare och skapade fler målchanser så det var en rättvis seger. Johan Henriksson var verkligen på hugget idag då han hade fyra målchanser varav tre på mål och alla dessa tre lyckades han sätta i mål. Zakaria Akrami lade som vanligt ner ett oerhört jobb på mittfältet men även övriga spelare stod för riktigt bra insatser.

Nu återstår bara en B-lagsmatch nästa fredag hemma mot Dals Långed innan vi kan summera säsongen för B-laget i division 7 Dalsland.