Abikar, Abdihamid : 2
Kemppinen Juhl , Simon: 2
Qasemi, Morteza : 1

Iidle Abiid, Abdirahman : 1

På tisdagskvällen var det dags för B-laget att spela match borta mot Eds FF C-lag. Ed har anmält sitt lag som 9-manna så det var den spelformen som gällde i matchen fast på fullstor plan. Vi hade fått två återbud från den truppen som var tänkt från början men ändå fått ihop tolv spelare vilket är max vad man får ta med vid 9-manna spel.

Vi var inte alls med i inledningen på matchen och redan efter 16 minuters spel låg vi under med 2-0. Båda målen kom efter frisparkar där Andreas Molin fri och allt för enkelt fick nicka in bollen i mål. Ed förde spelet och fortsatte att skapa målchanser. Efter 21 minuter kom även 3-0. Vi höll gärna i bollen för länge och jobbade inte som ett lag. Johan Jansson jobbade dock bra längst fram men lyckades bara skapa ett par bra målchanser i halvleken. Med åtta minuter kvar så drar Eds Christoffer Alfsen iväg ett skott från kanten på vinst och förlust. Tyvärr går bollen in och ett mål som vi inte skall behöva släppa in. 4-0 till Ed var därmed ett faktum och också resultatet när vi gick till pausvila.

Vi kan inte vara nöjda med vår prestation i den första halvleken. Vi gjorde det för svårt för oss när vi inte släppte bollen i tid. Vi visade oss inte heller tillräckligt bra för våra medspelare och jobbade inte som ett lag. Det mesta kunde bli bättre till den andra halvleken.

Inför den andra halvleken gjorde vi några byten för att fler skulle få spela och se om vi kunde få någon ändring på matchbilden.

Den andra halvleken han bara gå fyra minuter innan Eds Najibullah Meherdel allt för lätt fick löpa igenom och sätta dit 5-0. Fem minuter senare drog vi på oss en onödig straff och 6-0 blev det på den. Ed var sedan mycket nära att öka på genom två bra lägen. Den ena målchansen var ett friläge som Tim Henningsson räddade och det andra lägen räddade Ali Rahimi på mållinjen. Ed fortsatte att köra på och ökade två gånger om på till 8-0. Försvaret fick det tufft då de inte alls fick någon vidare bra hjälp från mittfältet och då kunde Ed ta sig igenom allt för enkelt. Vi drog sedan återigen på oss en straff men denna gång slogs bollen utanför mål. Med tio minuter kvar att spela kom även 9-0. Vår bästa målchans i matchen kom kort därefter då Simon Kemppinen Juhl hade ett bra skott där Abdiqani Abdullahi fick öppet mål på returen men skotten gick tyvärr inte på mål. Innan matchen var slut hade Ed gjort två mål till och vann helt rättvist.

Den andra halvleken var inte mycket bättre och vi fick åka hem med en 11-0 förlust vilket är långt ifrån godkänt. Ed gjorde en bra match där de gjorde många saker rätt och hade unga spelare blandat med en del rutin. Vi gjorde det dock oftast ganska enkelt för dem att spela eller löpa igenom oss.

Johan Jansson jobbade bra på topp. I försvaret försökte framförallt Said Alia Alawi och Ali Rahimi men med dålig hjälp från övriga laget blev det för tufft för dem. Det var inte heller lätt för Tim Henningsson i målet när Eds spelarna kom igenom allt för lätt och han har även lite skadekänningar vilket gjorde att han inte kunde göra sig rättvisa. Spelmässigt höll vi i bollen allt för länge, visade dålig spelbarhet och jobbade inte som ett lag. Vi visste före att det skulle bli tufft med 9-manna på fullstor plan då det blir väldigt stora ytor att springa på. Att en del spelare också blev trötta på grund av Ramadan som pågår var väl heller inte så oväntat.

Närmast för B-laget väntar match på söndag då Ellenö IK B-lag väntar på hemmaplan. Det måste till ett helt annat spel och mycket bättre inställning för det här var inte tillräckligt bra helt enkelt.