Alas, Saadaq: 6
Jobe, Ebrima: 4
Henriksson, Johan : 4
Nazari, Nazar Ali: 1

Vi hade flera A-lagsspelare som inte kunde vara med i matchen för A-laget mot Åmål B så vi hade ett ganska bra lag till spel i den här B-lagsmatchen. Vi startade enligt följande:

Startelvan borta mot Eds FF C-lag.

På bänken: Thomas Rundqvist, Nazar Ali Nazari och Morteza Qasemi.

Det var spelmässigt ingen jättebra match för något av lagen. Ed hade en del lägen inledningsvis men de flesta av avsluten gick inte på mål. Närmast var det efter 19 minuters spel men då blockade Jimmy Carlson bort bollen. Fyra minuter senare fick vi en frispark som Ebrima Jobe slog med mycket skruv och eftersom det regnade så gick bollen mellan händerna på Eds målvakt. Vi ledde med 0-1 efter en snygg frispark från Ibra. Kort därefter hade Ed en nick i friläge men Morteza Rahimi var med på noterna och räddade. Båda lagen hade fler avslut där bland annat Marcel Bruin hade ett skott från långt håll när Eds målvakt var långt ute men bollen gick inte på mål. Morteza Rahimi touchade också ut ett bra skott till hörna men den första halvleken slutade med ledning för oss.

Ed fick rejält tryck på oss i andra men Morteza Rahimi i målet storspelade och räddade de bra avslut Ed hade. Förutom de räddade avsluten hade de ett ribbskott i den 64 minuten. Marcel Bruin hade en del bra skott för oss men inget som gick i mål. Vårt bästa läge hade Johan Henriksson med fyra minuter kvar av ordinarie tid då han blev helt fri med Johan Johansson med Eds målvakten räddade. Det var nervöst på slutet men vi lyckades hålla undan till seger.

Ingen av våra bästa matcher spelmässigt men det blev också sönderryckt med många avblåsningar. Vi kan tacka Morteza Rahimi i målet att vi avgick med segern och fick med oss tre poäng hem då Ed skapade fler målchanser än oss. Kul också att han fick hålla nollan. Många spelare jobbade bra men i passningsspelet fanns det mycket övrigt att önska och sedan springer vi lite för mycket offside.Finns med andra ord mycket som vi kan bli bättre på.

I och med segern gick vi förbi två lag i tabellen.

Nästa match för B-laget är på Klockerudsvallen mot Bäckefors IF B på söndag.