Henriksson, Johan: 3
Magnusson, Anton: 2

Startelvan mot Kroppefjälls IF lag 3

Avbytare: Zakaria Akrami, Niklas Haugeneset, Wesam Haj Mohamed, Andreas Bryntesson, Yonas Kesete.

På måndagen var det dags för seriepremiär för B-laget borta mot Kroppefjälls IF lag 3. Laget vi mötte bestod av spelare från flyktingboendet de har i Dals Rostock och detta var första matchen för dessa killar. Vi spelade på Brunsvallen B-plan som inte var i något vidare skicka men ändå gick att spela på.

Vi dominerade matchen och skapade mängder med målchanser.Redan efter åtta minuter gjorde Idress Otman Ahmad 1-0 för oss. Marcel Bruin ökade sedan på till 2-0 efter 20 minuter. Vi hade många fler målchanser i första men lyckades inte att få in något mer mål. Vi spelade lite för stressat emellanåt i första och ville gärna slå den avgörande passningen för tidigt. Vi borde också gjort fler mål med tanke på målchanserna.

Vi spelade bättre i den andra halvleken och fortsatte skapa många målchanser. Med knappa tio minuter kvar ökade Johan Henriksson på till 3-0. Niklas Haugeneset kom in med knappa 20 minuter kvar att spela och han tog verkligen tillvara sitt inhopp. Först ökade han på till 4-0 genom att ta ner ett inlägg ovh lägge in bollen snyggt i bortre hörnet. Sedan satte han vårt sista mål till 5-0.

Vi vann och tog tre poäng vilket vi skall vara nöjda med. Men med tanke vad många målchanser vi skapade borde vi naturligtvis gjort fler mål men vi gjorde det inte tillräckligt enkelt när vi väl kom till avslutningslägena. Det var naturligtvis inget jätte bra motstånd vi mötte men tycke det fanns flera som gjorde det bra. David Eriksson på mitten hade mycket boll och stod för en bra insats. Zakaria Akrami löpte väldigt bra på sin kant. Niklas Haugeneset kom in och gjorde två fina mål genom att göra det enkelt i avslutningslägena vilket en del andra spelare misslyckades med. Moståndarna var inte ofta på vår planhalva men Mahmoud Snobar fick tippa en boll i ribban och det var en av de få chanser de skapade.

Det kommer naturligtvis bli mycket tuffare i kommande matcher för B-laget men moståndarna gjorde så gott de kunde och täckte bort flera av våra avslut så vi lyckades bara göra fem mål på dem.