Röda

Match anteckningar

Startelvan för B-laget hemma mot Fengersfor IK BAvbytare: Jocke Remneland, Anton Gustavsson, Johan Henriksson och David Eriksson

Vi hade ett ganska bra lag i B-lagsmatchen hemma mot Fengersfors IK B på Klockerudsvallen. Bland annat var Mamoon Othman tillbaka efter sin avstängning.

Spelmässigt gjorde vi ingen bra match men vi skapade väldigt många målchanser. Vi tog ledningen efter 31 minuters spel då Assane Mboup satte en boll i mål efter en retur från Joakim Alfredssons skott. Fengersfors hade några farliga lägen i den första halvlekn och vi var nära att åka på en straff emot oss. Vi ledde dock efter en spelad halvlek.

I andra så var det spel mot ett mål även om vi inte fick igång passningspelet som vi ville. Vi fortsatte dock att skapa målchanser men avsluten gick allt för ofta utanför mål. Efter 57 minuter tilldömdes Fengersfors en straff. Straffen var inte jätte bra slagen och Christer Nilsson kunde rädda bollen med foten. Fengersfors kunde dock kvittera till 1-1 med 16 minuter kvar att spela. Tre minuter senare snackade sig en Fengersfors spelare till rött kort ovh vi fivk avsluta matchen med en man mer. Vi fortsatte att skapa målchanser men matchen såg ut att sluta oavgjort 1-1. Björn Gredander ville dock annorlunda och med två minuter kvar att spela dunkade han in 2-1 målet. Ett väldigt fint skott och kanske årets mål på Klockerudsvallen. Vi tog därmed segern och tre sköna poäng.

Vi skapade många målchanser i matchen vilket var bra men vi måste se till att fler av dem går på mål. Spelmässigt måste vi få till ett mycket bättre passningspel och inte bara köra på långa bollar. Christer Nilsson i målet var mycket bra och spelade långt ute vilket avvärjde flera lägen för Fengersfors. Det gäller för oss att träna på passningspel och avslut för att vi skall bli ännu bättre. För B-laget återstår nu tre matcher innan säsongen är slut.