Bruin, Marcel: 1
Afara, Abdulmajid: 1

Mohammadi, Abdulrezaq: 1

Startelvan för B-laget borta mot Håfreströms IF B Avbytare: Morgan Magnusson, Mohamad Alhatahta, Abdulmajid Afara, Niklas Haugeneset.

När vi åkte med B-laget till Mellerud för att möta Håfreströms IF:s B-lag så hade vi fått många återbud varav flera samma dag som matchen. Vi lyckades dock till slut få ihop 15 spelare. Det var Håfreström som tog ledningen redan efter fem minuters spel. Assane Mboup kvitterade för oss efter nio minuter. Han tog ner bollen väldigt bra och kunde sätta den i mål via ett fint skott. Tre minuter senare kunde Assane Mboup snyggt nicka in 2-1 för oss efter assist från Johan Henriksson. Minuten efter det andra mål gjorde Assane sitt tredje mål och även denna gång var det Johan Henriksson som assisterade. Assane Mboup hade därmed gjort ett äkta hattrick. Efter 25 minuters spel slog Marcel Bruin en passning från högerkanten som gick precis bakom en framrusande Johan Henriksson men istället kom bollen till Mohamad Alhatahta och han kunde sätta dit 4-1. I halvlekens sista minut reducerade hemmalaget till 4-2.

Vi gjorde en bra första halvlek speciellt i det offensiva spelet men bakåt såg det också ganska bra ut. Johan Henriksson och Jimmy Carlson som båda hade lite problem med sjukdom/skada utgick efter den första halvleken men då fick andra spelare gå in för att göra deras jobb.

Håfreström hade bara en avbytare men kunde efter bara tio minuters spel av den andra halvleken reducera till 4-3. Vi fick göra många byten under den andra halvleken och det påverkade ju oss negativt då vi inte alls fick det att fungera lika bra som i den första halvleken. Vi fortsatte dock skapa målchanser men på slutet av matchen flyttade Håfreström allt de hade och pressade oss rejält. De skapade en del chanser dock utan att få in bollen men när de tryckte på med så mycket folk gav det oss enorma kontringslägen. Med fem minuter kvar att spela kunde en bra passning från Henrik Karlsson hitta fram till en löpande Marcel Bruin som fri kunde sätta dit 5-3. Två minuter senare löpte Marcel igenom igen och gjorde då 6-3. I matchens sista minut kunde Håfreström reducera till 6-4 som blev slutresultatet.

Vi hade som sagt många byten i andra som påverkade oss negativt och vi fick rejält tryck på oss i slutet av matchen. Vi lyckades dock hålla stången både via lite flyt och skicklighet men istället kunde vi utnyttja två av de fina kontringslägena vi fick. Det var en väldigt lugn match och det vara bara en kort period i andra som det var lite tjöt på domaren men det blev inget mer av det. Totalt sett jobbade hela laget bra men extra plus till försvaret som skötte sig riktigt bra där Henrik Karlsson och Abdulrezaq Mohammadi skall framhållas mest. Assane Mboup var väldigt bra i det offensiva spelet men har en del att jobba på vad gäller det defensiven. Marcel Bruin och Johan Henriksson låg bakom mycket av vårt offensiva spel tillsammans med Assane. Christer Nilsson som stod i mål för dagen är också väldigt bra då han ofta spelar långt ut och rensar bort bollar som kunde blivit farliga. Med tanke på att vi fått många återbud och att matchen spelades på konstgräs så skall vi vara ganska nöjda med resultatet även om det fanns saker som naturligtvis kunde varit bättre.