Mahdiyar, Enayat: 1

Gula

Röda

Match anteckningar

Inför hemmamatchen mot serieledande IF Vikens B-lag visste vi att det skulle bli en mycket tuff uppgift och att vi behövde göra en riktigt bra insats för att få med oss poäbg. Vi saknade Henrik Karlsson som är vår bästa försvarare och det var ett tungt avbräck för oss då Elis Lindström då var tvungen att gå ner som försvarare istället för att spela längst fram.

Vi startade matchen väldigt bra där vi var aggressiva och vann boll. Vi lyckades skapa en del riktigt bra lägen och kunde ha gjort mål på någon av dem. Viken hade en boll i stolpen och ett avslut som Bekir Maloku gjorde en mycket bra räddning på. Starten kändes dock väldigt positivt från vår sida men det var Viken som tog ledningen efter 35 minuters spel. Marcus Retamales fick drömträff från långt håll och helt otagbart för Bekir Maloku. Detta var också ställningen när den första halvleken var slutspelad.

Vi var nöjda med det mesta i den första halvleken och det kändes som det bara var skärpan i avsluten som saknades. Johan Henriksson kom bland annat runt på kanten en del men när bollen kom in var vi inte tillräckligt heta. I Viken förstod man att de var allt annat än nöjda och det var ju ett bra betyg till oss som genom hårt arbete gjort det svårt för dem. De gånger de fick komma till avslut var de dock giftiga.

Vi fortsatte inledningen på den andra halvleken där vi avslutande den första. Vi jobbade hårt och kom till avslut men hade svårt i de avgörande lägena. De var också flera gånger där vi hade fina lägen att avsluta men skulle göra en dragning till och då rann läge ut i sanden. Efter 70 minuters spel hade Viken två riktigt fina målchanser men Bekir Maloku räddade mycket bra. Kort därefter gjorde vi byten för att få in pigga spelare då många lagt ner ett hårt arbete. Med knappa kvarten kvar fick vi enn mycket fint läge att kvittera då ett inspel från Mohammad Karimi hittade till Burim Maloku, men avslutet gick precis utanför målet. Vi gjorde fler byten och försökte få till en kvittering. I 89 minuten kunde istället Atle Lindh i Viken plocka upp en dålig utspark och sätta dit slutresultatet 2-0 till Viken B i öppet mål.

Med tanke på motståndet så var detta vår bästa match för säsongen. Alla spelare lade ner ett väldigt hårt jobb över hela banan där Zakaria Akrami nog var planens bästa spelare. I det offensiva spelet så har vi fortsatt väldigt svårt att få dit bollen och när Elis Lindström var tvungen att spela i försvaret hade vi ingen där framme som kunde sätta dit bollen. Med Elis på topp tror jag att vi hade vunnit matchen för målchanser saknade vi inte och vi var definitivt värda poäng i den här matchen.

Spelmässigt var det väl bättre mot Brålanda/Frändefors men då spelades ju matchen på konstgräs där bollen inte studsar något. Om vi tar med oss den här matchen och gör det lika bra i de avslutande matcherna så kommer det bli en trevlig avslutning för oss. Nästa match är nästa lördag borta mot Eds FF B-lag och med en bra avslutning kan vi hamna topp fem i tabellen.