Chigoziri Onyeaghala , Prince: 3
Karimi, Mohammad: 2
Kurdi, Nour: 2

Alas, Saadaq: 2

Vi hade goda förhoppningar inför seriepremiären på hemmaplan mot Bengtsfors IF B-lag. Vi hade ledningen med 2-1 men tappade allt på slutet och förlorade med 4-2.

Vi visste sedan tidigare att Bekir, Burim och Benjamin Maloku var borta så vi hade fått rutinerade Christer Nilsson att ställa upp som målvakt för oss och vi hade goda förhoppningar om en bra prestation från vår sida.

Vi hade pratat om att vra på tårna första kvarten så att vi inte släppte in något mål i inledningen. Det fungerade bra för oss och Nour Kurdi hade två avslut för oss de första tio minuterarna medans Bengtsfors hade ett skott som Christer Nilsson räddade till hörna. Vi hade svårt att få igång vårt spel och slog ofta långa bollar utan adress. Både vi och Bengtsfors hade några lägen men inget som var så farligt förutom ett Bengtsfors skott precis utanför målet. Med sex minuter kvar att spela kunde Oscar Enarsson sätta dit 0-1 för Bengtsfors. Det var dock offside med två meter men den assisterande domaren på vår defensiva planhalva är ny för säsongen så vi får sätta upp det läropengs kontot, för det målet borde inte ha godkänts. Resultatet 0-1 stod sig tills domaren blåste av den första halvleken.

Vi hade svårt att få igång vårt spel och slog bort mycket bollar. På många håll var bolltouchen i den första halvleken inte alls så som vi kan. Bengtsfors skapade inte jätte många målchanser och vi låg bara under med ett mål, så vi hade förhoppningar att vända på matchen.

Bengtsfors hade ett par lägen i inledningen av den andra halvleken där ett skott i utsidan stolpen var närmast att resultera. Eter 58 minuters spel kunde vi kvittera till 1-1 då en boll från Enayat Mahdiyar hittade fram till Nour Kurdi som kunde löpa igenom när Bengtsfors försvaret missade och sätta dit bollen. Fem minuter senare hade Prince Onyeaghala en bra nick men bollen räddades till hörna. Med kvarten kvar att spela slarvade Bengtsfors försvaret och Liban Aweys Camoore kunde sno åt isg bollen för att sätta dit 2-1 för oss. Just då kändes det ganska bra men sista tiominuterarna föll vi ihop som ett korthus. 2-2 kvitteringen kom från Oscar Enarsson då han råkade stå på rätt ställe i straffområdet när ett inlägg kom och han kunde nicka in bollen i minut 84. Två minuter senare fick Bengtsfors en billig straff när en av deras spelare väldigt enkelt föll i straffområdet. Christer Nilsson räddade straffen från Oscar Enarsson men straffläggaren kunde slå in returen till 2-3. Samma spelare gjorde även 2-4 i slutsekunderna och förlusten var ett faktum.

Den första halvleken var lite som den första i träningsmatchen mot Åmål B. Vi fick inte spelet att stämma och det var många spelare som inte kom upp i nivå. Framförallt var det vår touch när vi fick bollen som var allt för dålig och att vi slog bort många enkla bollar. I andra spelar vi bättre och vid 2-1 känns det ganska bra men sedan tappar vi allt på slutet tyvärr vilket visar att vi måste träna mer och hårdare om vi skall få med oss poäng. Vi måste kunna göra en bättre insats över 90 minuter och även om vi jobbade bra så är jag besviken på att vi inte kan göra det bättre när det är en derbymatch. Saadaq Alas lade ner ett hårt jobb på mittfältet, Henrik Karlsson var bra i försvaret och Christer Nilsson gjorde en fin insats i målet.

Vi får ta nya tag till helgen då Bäckefors IF väntar på hemmaplan och det blir en mycket tuffare match då vi måste höja oss rejält om vi skall få med oss poäng. Nu när det bara spelas som en enkelserie har man inte räd att tappa för många poäng om man skall vara med i toppen av tabellen.