Karimi, Mohammad: 3
Akrami, Zakaria: 3
Mahdiyar, Enayat: 1

Kurdi, Nour: 1

Vi visste att en tuff match väntade när IF Vikens B-lag skulle komma på besök. Vi gjorde dock ingen av våra bästa matcher och förlorade mot ett riktigt bra motstånd med 4-2.

Båda lagen hade ett par avslut inledningsvis där Mohammad Karimi var närmast för oss men avslutet räddades av målvakten. Efter en omställning i den 14:e minuten hade Viken ett skott i stolpen där Julian Forsvik kunde sätta dit returen till 0-1. Vi fick inte mycket att stämma i den första halvleken och efter 29 minuters spel kunde Tobias Härd helt ostört ta sig fram på vår planhalva för att sätta dit 0-2. Kort därefter var Viken nära flera gånger att utöka ledningen men Bekir Maloku räddade oss. Efter 38 minuters spel gjorde Axel Lindström mål för oss men det blev tveksamt avblåst för offside. Vi såg ut att gå till pausvila med ett tvåmålsunderläge men tyvärr släppte vi in ett mål till och låg under med 0-3 i paus. Vi var också när att få en utvisning mot oss i slutet av första men klarade oss med bara ett gult kort.

Vi hade pratat mycket om att spela snabbt och inte hålla i den för länge men det fick vi inte att fungera i den första halvleken. Vi skapade heller inte speciellt många målchanser. När Viken spelarna fick bollen hade de flera olika alternativ att släppa bollen på men för oss var det oftast bara ett spelalternativ. Vi låg också för långt ifrån våra motståndare och släppte in för billiga mål. Vi gjorde två byten i paus för få till en förändring där Johan Henriksson och Abdiqani Abdullahi kom in i spel.

Tyvärr fick vi ingen bra start på andra då det redan efter fem minuters spel blev mål bakåt igen. Vi skulle slå bort bollen i straffområdet men två spelare kom i vägen för varandra och Basil Al Karawi kunde enkelt sätta dit 0-4. Viken fortsatte skapa målchanser men när de började göra byten på en del spelare och vi pressade på med mer folk framåt så kom också målchanserna för oss. Efter 60 minuter spel så hade Abdiqani Abdullahi ett mycket bra läge som mycket väl kunde varit mål men skottet räddades. På returen fick Johan Henriksson också ett fint läge men bollen gick rätt på målvakten. Burim Maloku, Axel och Elis Lindström hade sedan bra avslutningslägen. Avsluten gick dock över eller så var det någon som blockerade skottet om inte målvakten räddade. Viken hade också ett fint avslut i ribban men med tio minuter kvar att spela hittade Abdiqani Abdullahi fram till Johan Henriksson som nickade in 1-4. Vi hade flyttat upp så vi bara körde med en trebacklinje och Mohammed Karimi var mycket nära att sätta dit bollen med sex minuter kvar att spela men bollen gick utanför mål. Abdiqani Abdullahi var nära att styra in skottet men missade bollen. Viken fick sedan ett friläge men Bekir Maloku kunde rädda. När fem minuter återstod så kom 2-4 när Henrik Karlsson hittade till Axel Lindström som satte dit bollen. Johan Henriksson hade sedan chansen att ta oss in rejält i matchen men hans nick mot det öppna bortre hörnet gick precis utanför mål och vi förlorade med 2-4.

Detta var det spelmässigt bästa laget vi mött i år då de rörde sig hela tiden och alltid hade många spelalternativ när de fick bollen. Vi fick inte alls till det spel som vi ville och det syntes att vi blev frustrerade för att det inte fungerade då vi drog på oss fler varningar än vad vi brukar i matcherna. Vårt försvarsspel som varit så bra hela säsongen visade sig inte från sin bästa sida då vi låg långt ifrån våra motståndare och släppte in för enkla mål bakåt. Sista tredjedelen av match fick vi dock till ett antal bra målchanser där vi med bättre skärpa och lite flyt kunde ha fått med oss poäng men det hade inte varit rättvist då Viken var klart bättre än oss i den här matchen. Lite synd att vi inte kunde fått avsluta med att vara obesegrade på hemmaplan men matchen idag visar återigen att vi saknar en riktigt bra målskytt i laget.

Nu återstår en match på säsongen nästa helge borta mot Frändefors B-lag då vi hoppas kunna avsluta snyggt med att få med oss en seger.