Kurdi, Nour: 2

Gula

Röda

Match anteckningar

På lördagen spelade vi match borta mot Brålanda IF B på deras konstgräsplan. Vi stod för en riktigt bra insats och vann med 2-0.

Vi började bra och hade ett skott i ribban efter tolv minuters spel genom Mohammed Karimi. Vi fortsatte att skapa målchanser där vi hade skott på mål, utanför och avslut som blockerades. Efter 25 minuters spel så spelade Saadaq Alas en fin passning till Liban Aweys Camoore men hans skott i bra läge gick högt över. Målchanserna för oss avlöste varandra och Nour Kurdi borde gjort mål efter 32 minuters spel men avslutet gick över mål. Två minuter senare var det dags igen Nour Kurdi lobbade bollen över målvakten men den blev för lös och målvakten han tillbaka för att rädda bollen. Minuten senare hade han även ett avslut i ribban och det kändes som att det inte var hans match när det gällde att göra mål. Direkt efter ribbträffen så kunde Liban Aweys Camoore sätta dit bollen på en retur efter ett skott från Mohammad Karimi och vi var äntligen i ledningen efter många missade målchanser. Vi skapade några målchanser till men ledde bara med 1-0 i paus.

Vi spelade bra och skapade många målchanser men tyvärr var för många inte på mål. Vi fick dock mycket yta att spela på och kunde ha haft ett högre bolltempo samt en bättre effektivitet. Brålanda hade några få avslut men inget som var farligt.

Nour Kurdi fortsatte skapa målchanser i inledningen av andra men han lyckades inte få dit bollen. Efter 65 minuters spel hittade han dock fram med bollen till Liban Aweys Camoore som satte sitt andra mål till 0-2 ledning för oss. Tre minuter senare fick vi en hörna och Henrik Karlsson nickade i ribban. Vi skapade några ytterligare lägen men matchen slutade med en tvåmålsseger för oss.

Spelmässigt gjorde vi det bra i matchen även om vi kan behöva höja bolltempot men vi fick också en del yta att spela på som gjorde det lättare för oss. Av de 30 målchanser vi skapade under matchen så var det 14 som var på mål men bara två av de gjorde vi mål på. Det visar att effektiviteten kan bli bättre från vår sida men det är ju något som vi sett hela säsongen hur gjort för få mål i matcherna. Defensivt släppte vi bara till fyra målchanser vilket så klart vi skall vara väldigt nöjda med. Måste plussa Saadaq Alas som var vår bästa spelare och Liban Aweys Camoore som nu gjort fyra mål tå två matcher.

Närmast väntar match mot IF Vikens B-lag och då måste vi höja oss ännu mer i spelet och effektiviteten då kommer ge oss en klart tuffare match än vad Brålanda gjorde. Vi ligger femma i tabellen med 27 poäng och nu när vi inte kan komma topp tre så har vi satt som målsättning att nå 30 poäng vilket känns som vi skall klara.