Carlson, Jimmy: 3
Kemppinen Juhl, Simon: 1
Rahimi, Morteza: 1

Karlsson, Henrik: 1

Det blev en väldigt bra start på säsongen när vi vann seriepremiären borta mot Brålanda IF B-lag med 4-1. Vi saknade Björn Gredander, Kristian Nilsson och Ebrima Jobe annars kunde vi ställa upp med ordinarie lag.

Startelvan såg ut enligt följande:

Startelvan i seriepremiären borta mot Brålanda IF B.

På bänken: Abdi, Ali Rahimi och Aliakbar Ahmadi.

Vi började matchen bra och skapade en del målchanser dock utan att det blev så jättefarligt. Brålanda hade nån målchans iun inledningen men vi spelade bra i det defensiva spelet. Efter 16 minuters spel kom ledningsmålet för oss då Marcel Bruin hittade Simon Kemppinen Juhl med ett inkast och Simon satte dit bollen. Minuten senare var Simon nära att återigen sätta dit bollen efter ett fint anfall. Sex minuter efter det första målet så fick vi en hörna som Marcel Btuin slog och Enayat Mahdiyar styrde snyggt in bollen till 2-0 vid den första stolpen. Vi fortsatte att göra en bra insats och Zakaria Akrami var nära att utöka ledningen för oss efter fint förspel av Mohmmad Karimi men avslutet gick inte på mål. Vi tappade lite sista tio minuterarna och Brålanda fick ett friläge där de var nära att reducera men Morteza Rahimi gjorde en viktig räddning. Med två minuter kvar att spela slog Simon Kemppinen Juhl ett skott från långt håll som gick över Brålandas målvakt till ledning 3-1. Minuten senare reducerade Brålanda på en snabb kontring men vi var i ledningen med 3-1 i paus.

Fanns mycket positivt att ta med oss från den första halvleken men också flera saker som vi kunde göra bättre.

Inför den andra halvleken så kom Aliakbar Ahmadi in istället för Zakaria Akrami.

Vi var inte alls med i inledningen av den andra halvleken och Brålanda fick ett rejält tryck på oss. Efter 49 minuter så hade de ett riläge men Morteza Rahimi räddade mycket bra. Elis Lindström fick sedan utgå på grund av skadekänning och Ali Rahimi kom in. Brålanda fortsatte pressa oss och skapade en del målchanser. Efter 67 minuters spel kom Marcel Bruin med bollen på kanten där han spelade snyggt in till Jimmy Carlson som säkert placerade in bollen till 4-1. Brålanda fick resten av matchen inte lika mycket press på oss men hade flera riktigt bra målchanser dock utan att de lyckades få in den i mål. Vi hade även ett mål till inne men det blåstes helt korrekt bort då vi hade en spelare som var offside och medverkade i spelet trots att han inte var på bollen. När domaren blåste av matchen så var det mycket glada spelare efter att vi tagit tre sköna poäng i premiären.

Vi gjorde det ganska så bra om man ser till hela matchen och vinner rättvist. Inledningen på andra var inte bra men annars var det en godkänd seriepremiär. Det finns dock detaljer att jobba vidare på både i det defensiva och offensiva spelet. Bland annat måste vi få fler skott på mål för det var riktigt fina lägen som vi missade. Sedan så måste vi bli bättre vad gäller avvägning när vi skall slå korta bollar eller när vi skall spela lite längre bollar. Alla i laget kämpade bra men Henrik Karlsson ger en väldigt stabilitet till försvaret och Rezaq Mohammadi som varit avstängd var väldigt spelsugen och stod för en mycket fin insats. Kul också att Simon Kemppinen Juhl fick sätta dit två mål.

Måste också berömma domaren Bekim Bunjaku som lät oss spela och inte blåste sönder matchen på något sätt.