Gula

Mohammadi, Abdulrezaq: 1

Röda

Match anteckningar

Det blev en jäkligt skön seger i hemmamatchen mot IF Vikens B-lag med 4-1 vilket betydde att vi nu har sex raka segrar och på allvar ligger med i toppstriden av tabellen. Vi saknade Henrik Karlsson och Ebrima Jobe som inte var tillgängliga men Mathias Olsson och Jimmy Carlson var tillbaka till den här matchen.

Startelvan såg ut enligt följande:

Startelvan i A-lagsmatche hemma mot IF Vikens B-lag.

På bänken: Saadaq Alas, Alia Rahimi och Aliakbar Ahmadi.

Vi hade några lägen inledningsvis medan Viken hade ett avslut utanför. Efter sju minuters spel fick vi en straff och Marcel Bruin satte bollen säkert i mål till 1-0.Viken var efter tolv minuters spel nära att kvittera med avslutet gick utanför. Zakaria Akrami hade sedan ett avslut mot öppet mål men Viken målvakten hann tillbaka och räddade. Med 27 minuter spelat hittade Marcel Bruin fram med bollen till Johan Henriksson som satte dit 2-0. Viken hade sedan några lägen men avsluten gick utanför. Vi var nära att utöka då Johan Henriksson hade en styrning men den gick utanför mål.

Vi gjorde det ganska bra i den första halvleken och utnyttjade våra målchanser på ett bra sätt men vi var bara i ledningen med två mål så vi var tvugna att fortsätta på samma sätt i den andra halvleken.

Efter 50 minuters spel var en passning till Mathias Olsson nära att ge honom ett friläge men bollen blev lite för hård. Istället fick han göra 3-0 minuten senare efter assist från Björn Gredander. Mathias fick sedan utgå med lite skadekänningar och Aliakbar Ahmadi kom in istället. Tio minuter senare gjorde Johan Henriksson sitt andra mål och 4-0 var ett faktum. Viken började trycka på oss mer i den andra halvleken och fyra minuter efter vårt fjärde mål hade de ett friläge som Morteza Rahimi räddade bra. Vi hade några till avslut men Viken gjorde 4-1 genom Mohsen Mohammadi med en kvart kvar att spela och då började det bli nervöst. Viken är ett lag som gärna vill hålla bollen på backen och spelade en fin fotboll. Vi krigade på bra och lyckades hålla undan till en 4-1 seger när de fick rejält tryck på under de sista 20 minuterarna av matchen.

Vi gjorde en riktigt bra arbetsinsats och utnyttjade våra målchanser ganska bra. Spelmässigt så höll vi gärna i bollen lite för länge i flera lägen på mittfältet där de fanns möjligheter att spela enkla bollar på spelare som tog bra löpningar. Detta är något vi måste bli bättre på framöver för det kan ge oss ännu mer målchanser och ett bättre spel. Vi skall dock vara väldigt nöjda när vi nu tog vår sjätte raka seger och är med i toppstriden av division 6 trots att flera spelare kan ännu bättre än vad de visade upp i den här matchen.

Närmast väntar en tuff match på lördag mot serieledande Håfreströms IF B-lag men vi hoppas kunna utmana dem om tre poäng. Henrik Karlsson saknas också i den matchen och Axel Linström som fick sin tredje varning är avstängd.