På söndagen väntade match för A-laget hemma på fina Klockerudsvallen mot Brålanda IF B-lag. Vi saknade el capitano Jimmy Carlson som var skadad vilket också Aliakbar Ahmadi var. Zakaria Akrami var avstängd också men annars var övriga spelare tillgängliga.

Vi startade matchen enligt följande:

Startelvan i A.lagsmatchen hemma mot Brålanda IF B-lag

På bänken: Ali Rahimi, Kristian Nilsson, Enayat Mahdiyar och Ebrima Jobe.

Vi startade matchen väldigt bra och via fyra hörnor hade vi flera bra lägen inledningsvis utan att vi lyckades göra mål. Efter nio minuters spel kom dock ledningsmålet genom Björn Gredander. Vi fortsatte att skapa målchanser och fyra minuter senare fick vi en straff. Marcel Bruin satte bollen säkert i mål och 2-0 var ett faktum.Efter 17 minuters spel hade Brålanda ett avslut som gick precis utanför och hade det gått innanför stolpen hade det blivit mål. Minuterarna därefter hade Johan Henriksson två mycket bra lägen, ett gick i ribban och det andra som han borde gjort mål på gick utanför. Brålanda skapade väldigt lite under matchens första 45 minutrar och vi spelade bra. Efter 31 minuters spel hittade Rezaq Mohammadi fram med ett mycket fint inlägg till Johan Henriksson som satte dit 3-0. Vi hade några lägen till och även tillfällen där det kunde blivit farligt men där vi missade den sista passningen. Ställningen i paus var 3-0 men vi borde haft ledningen med fler mål då vi skapade 17 avslut mot Brålandas sju.

Starten på den andra halvleken var inte bra från vår sida och efter endast tre minuters spel reducerade Brålanda till 3-1 genom Zackarias Estefanis. Vi kändes som vi inte riktigt var med och brålanda hade även lägen för att göra 3-2. Vi kunde dock sätta dit 4-1 efter 66 minuters spel då Björn Gredander hittade fram till Marcel Bruin och matchen kändes då avgjord. Sex minuter senare fick vi återigen se ett mycket fint inlägg från ytterbacken Rezaq Mohammadi och Björn Gredander kunde nicka i 5-1. Minuten senare kom Marcel Bruins tredje mål till 6-1 assisterad av Ebrima Jobe som bara kunde spela den andra halvleken på grund av jobb. Brålanda var bättre i andra jämfört med första och hade ett ribbskott innan Hampus Larsson reducerade till 6-2 med knappa kvarten kvar att spela. Marcel Bruin fick avsluta med ett långskott utifrån över Brålandas målvakt som betydde slutresultatet 7-2.

Den första halvleken var ganska bra från vår sida förutom att vi borde ha avgjort matchen redan där då vi hade många bra lägen till som vi borde gjort mål på. I den andra halvleken går vi ner oss lite men lyckas ändå hålla undan till er rättvis och säker seger. Vi skall vara väldigt nöjda med den här segern och tre poäng in på kontot men behöver i kommande matcher spela lika bra under en längre period för mot andra lag lär det inte räcka med att spela bra i en halvlek. Det vi skall ta med oss är att vi skapade 30 avslut på hela matchen varav 16 var på mål vilket är mycket bra. Vill plussa för Marcel Bruin som satte fyra mål men vår bästa spelare var nog Rezaq Mohammadi som förutom en bra defensiv insats stod för fina assists till två av målen.

I tabellen ligger vi sjua bara en poäng efter Kroppefjäll som är bästa A-lag. Endats fem poäng skiljer upp till Bengtsfors B-lag som leder serien. De kommande två matcherna spelas hemma mot Högsäters GF B och IF Vikens B-lag. Det är två viktiga matcher och vinner vi dem kan vi kanske bland oss i toppstriden i tabellen. Först väntar dock en B-lagsmatch mot Frändefors.