Gredander, Björn: 1
Carlson, Jimmy: 1

Karimi, Mohammad: 1
Rahimi, Ali: 1

Inför matchen borta mot Högsäters B-lag så hade vi fått två återbud från Axel Lindström och Ebrima Jobe. Sedan tidigare saknades också Johan Henriksson som är skadad för tillfället. Vi startade matchen enligt följande:

Startelvan borta mot Högsäters GF B-lag.

Avbytare: Kevin Jansson, Aliakbar Ahmadi, Elis Lindström och Abdirahman Iidle Abiid.

Högsäter tog greppet direkt och var redan nära att ta ledningen i den första minuten men avslutet gick i ribban. Högsäter fortsatte att skapa målchanser men Morteza Rahimi räddades oss mycket bra. Vi hade svårt att få grepp om mittfältet där Högsäter hade två tunga spelare som vann de flesta duellerna. Efter 26 minuters spel tog Högsäters ledningen då Filip Eriksson löpte igen och satte bollen i mål. Högsäter skapade fler målchanser men lyckades inte få in något mer mål. Vi lyckades även komma till några bra målchanser men utan att göra mål.

Det var en rättvis ledning för Högsäter efter den första halvleken men de kunde ha gjort några fler mål. Det var lite svårspelat då vi hade motvind i den första halvleken och på gräsplaner tidigt på säsongen så är det lite ojämnt.

Efter 48 minuters spel fick vi en hörna som Marcel Bruin slog och Mohammad Karimi var när att sätta dit bollen men bollen räddades av Bekir Maloku i Högsäter. Fem minuter senare fick Högsäter allt för lätt springa igenom och Roy Fadi Elias Rizk gjorde mål. Högsäter hade sedan några lägen att utöka innan vi efter 62 minuters spel reducerade till 2-1 genom Aliakbar Ahmadi. Ett litet flytmål för oss. Kort därefter hade Zakaria Akrami ett friläge efter en fin passning från Mohammad Karimi men tyvärr missade han. Med tolv minuter kvar att spela fick Tom Hellqvist i Högsäter rött kort då han sade något olämpligt till domaren. Med fem minuter kvar att spela slog Rezaq Mohammadi ett inlägg som Henrik Karlson stötte in till 2-2. Trots att Högsäter hade flest målchanser så hade vi kommit tillbaka i matchen. I matchens nästs sista minut kunde dock Högsäter sätta dit 3-2 genom Veiron Larsson när Morteza Rahimi inte kunde hålla bollen och detta blev också slutresultatet.

Högsäter var bättre än oss i den första halvleken där de vann mycket närkamper och skapades flest målchanser. I andra kom vi tillbaka och skapade en del målchanser och Högsäter fick inte lika många målchanser. Allt som allt så vann de matchen rättvist men ändå surt att förlora med ett mål i 89 minuten.

Det märktes att Ebrima Jobe saknades på mitten då de var tyngre där men annars tycker jag att Henrik Karlsson skötte sig bra i mittförsvaret med Ali Rahimi som fick ta plats där när Axel Lindström saknades. Morteza Rahimi gjorde också flera fina räddningar och räddades oss i den första halvleken. För övrigt så tror jag vi kan spela ännu bättre och vi måste bli bättre på att slå passningarna i rätt läge för att komma till målchanser. Samtidigt som vi måste vinna lite fler närkamper på mittfältet.

A-laget får ta nya tag nästa torsdag då vi spelar match borta IF Vikens B-lag.