Gula

Röda

Match anteckningar

Startelvan borta mot Kroppefjälls IF Avbytare: Lukas Thelander, Marcel Bruin, Assane Mboup, Henrik Karlsson

Det var en tuff och viktig match som väntade när vi åkte till Brunnsvallen för att möta Kroppefjälls IF. Det stod mellan oss, Kroppefjäll och Bäckefors vem som skulle sluta tvåa i tabellen bakom klara seriesegrarna Åsebro. Bäckefors och Kroppefjäll låg en poäng före oss i tabellen inför matchen så för att vi skulle ta andra platsen var vi tvungna att vinna vår match mot Kroppefjäll samtidigt som Bäckefors inte fick vinna mot Åsebro.

Det märktes från start att spelarna kändes nervösa och spelet kom inte igång. Vi kunde dock ta ledningen efter åtta minuter spel då Axel Lindstöm gjorde 1-0. Det var mycket kamp och långbollar där Kroppefjäll var hetare än oss i närkamperna. De skapade också några målchanser i början av halvleken utan att få in bollen. Efter 30 minuters spel hade Ebrima Jobe ett bra läge utan att göra mål. Johan Henriksson kom fri med fyra minuter kvar och borde gjort mål men målvakten räddade. Även Mamoon Othman hade ett bra läge i slutminuterna.

Vi var inte riktigt med i matchen i den först halvleken men ledde ändå med 1-0 i paus. Vi jobbade inte tillräckligt hårt och det var ganska tyst på planen så det kändes som vi var lite tagna av stundens allvar. Viktor Thelander sprang nästan för hela laget kändes det som. Vi kom igång bättre på slutet och borde naturligtvis gjort något mer mål på de fina chanser vi skapade.

Kroppefjäll kunde ganska omgående kvittera i den andra halvleken så det började inte bra för oss. Med tio minuter spelade så blev det missförstånd mellan vår målvakt och en utespelare om vem som skulle ta bollen. Kroppefjäll kunde utnyttja detta och sätta dit 2-1. Vi fick inte spelet att fungera så vi började fundrea på förändringar i laget. Med 64 minuter spelade valde vi att gå ner på en trebacklinje då vi tog ut Jimmy Carlsson och fick in Ludvig Hansson som direkt började skrika igång laget. Två minuter efter att han kommit in assisterade han till Johan Henriksson som kunde sätta dit kvitteringen. Vi bytte sedan in både Lukas Thelander och Assane Mboup för att få ännu mer förändring på plan. Med knappa kvarten kvar hade Axel Lindström ett bra läge men inget mål denna gång. Det såg ut som att vi skulle missa andra platsen men när en minut återstod av ordinarie speltid så kunde Axel Lindström sätta dit avgörande 3-2 efter assist från Viktor Thelander. Kort därefter blåste domaren av matchen och eftersom Bäckefor förlorade klart mot Åsebro så blev vi tvåa i tabellen.

Vi gjorde nog en av årets sämsta insatser. Spelet fungerade inte och istället för att försöka spela via mittfältet som vi vill så blev det väldigt mycket långbollar. Vi var heller inte tillräckligt heta i närkamperna och sprang inte så mycket som behövdes men så jäkla skönt att vi ändå kunde vinna till slut. Kändes som spelarna var tyngda av stundens allvar då flera spelare inte kom upp i normal nivå. Stort plus till Viktor Thelander som sprang och jobbade hela matchen igenom trots att han många gånger fick göra arbetet allt för ensam. Kroppefjäll slog också många långbollar så det var ingen välspelad match på något sätt. Det var bland annat flera supporters som var där och stöttade oss vilket vi naturligtvis tycker är kul. Några av dem har sett de flesta av våra matcher i år.

Åsebro IF som vann serien hade vi inget att sätta emot och de vann absolut rättvist då de var det bästa laget i serien. Vi har totalt sett gjort en bra genomförd säsong och skall vara nöjda med vår insats. Åsebro är ju det laget som kommer att gå upp till division fem men om de av någon anledning skulle tacka nej eller att det blir två platser lediga i femman då kommer vi att flyttas upp. Det är bara att vänta och hoppas att det blir ytterligare en plats ledig så att vi nästa säsong får spela ett pinhåll högre upp.