Abdulaahi, Mustafe: 1

Abdulaahi, Mustafe: 2
Thelander, Lukas: 2
Nilsson, Kristian: 1

På grund av mycket regnande i veckan så spelades matchen på Ödeborgsvallen då Färgelandas planer var vattensjuka. Efter nio minuters spel kunde Färgelanda B ta ledningen med 1-0 genom Fredrik Glaes vanligtvis lagkapten i A-laget. Efter tlv mnute så hade Färgelanda en frispark i ribban. Efter 23 minuters spel så kvitterade vi till 1-1 genom Ebrima Jobe efter en fin nickpass rån Mamoon Othman. Tolv minuter senare kunde vi öka på till 1-2 genom Ahmed Ouergummi efter assist från Ebrima Jobe. I anfallet före hade Färgelande en mycket bra chans men Jocke Enoksson i målet räddade och istället kunde vi göra mål.I slutminuterna på den första halvleken springer Johan Henriksson igenom och sätter 1-3 efter en bra assist från mittbacken Daniel Jansson.

Vi gjorde en bra första halvlek.Färgelanda skapade en del chanser men Jocke var mycket bra i mål och räddade mycket bra flera gånger. I offensiven skapade vi ganska många målchanser men passningspelet var inte jätte bra.

I inledningen av andra har båda lagen varsin bra målchans. Ebrima Jobe kunde efter 57 minuter sätta 1-4 efter assist från Johan Henriksson.Det såg riktigt bra ut för oss och det kändes som vi skulle kunna ta tre poäng.Färgelanda ville dock annorlunda och Jesper Karlsson kunde göra 2-4 efter 64 minuters spel. Jämt efter målet hade Färgelanda ytterliggare en bra chans men inget mål där. Efter 70 minuter fick viktiga mittfältaren Mikael Ömnehag utgå och resten av matchen var katastrof från vår sida. Efter 73 minuter kunde Färgelanda reducera till 3-4 genom Fredrik Glaes. Färgelanda var ytterst nära att kvittera när 78 minuter var spelat men kvittering kom istället fem minuter senare genom Fredrik Glaes. Minuten efter kvitteringsmålet satte Bahoz Omar 5-4 för Färgelanda och vi hade tappar ledning med 4-1 till underläge 5-4. Efter 86 minuter fick vi en frispark som Jan Edgren tog. När Janne slog den mot mål så kom Färgelandas målvakt ut fel och han skriker nej när han ser bollen gå över honom in i mål. Ställningen var nu 5-5 med fyra minuter kvar att spela. I matchen sista minut så sköt en Färgelanda spelare stenhård bollen på en av våra spelares arm och helt obegribligt vinkar den assisterande domaren av för hands. På den efterföljande frisparken gjorde Färgelanda 6-5 som blir slutresultatet.

Planen vid spelade på var blöt och lerig men det gick ändå ganska bra att spela fotboll på den. Planens beskaffenhet är ju samma för båda lagen.

Den första halvleken och början på den andra skall vi vara ganska nöjda men men sista 25 minuterarna var fruktansvärt dåliga från vår sida, Vi tappade en del på mitten när Mikael Ömnehag fick gå av men ändå skall vi inte tappa en 4-1 ledning till förlust. På slutet av matchen fungerade inte alls försvarsspelet och gör man fem mål så ska man inte få stryk så är det bara. Trots att vi skapade ganska många målchanser idag så slarvade vi väldigt mycket i passningsspelet vilket vi behöver förbättra. Det är bara för oss att bryta ihop och komma igen i nästa match samtidigt som vi får se till att detta inte händer igen. Vår bästa spelare var Jocke Enoksson i mål men på slutet var det inte roligt för honom när försvarsspelet fallerade. Mikael Ömnehag på mitten var också mycket nyttig då han är en hårt jobbande mittfältare som alltid är spelbar och snackar hela tiden på plan vilket få andra av våra spelare gör.

Närmast väntar match borta mot Stigen/Ellenö B-lag innan vi har derbymatch hemma mor Bengtsfors B-lag. Det ser mycket svårt ut för oss att bli bästa B-lag men vi skall försöka att vinna de matcher som är kvar och s får vi se var vi hamnar i tabellen.