Ouerguemmi, Ahmed: 2
Enoksson, Joakim: 1

På fredagskvällen åkte vi till Björkvallen för derby mot Gustavsfors IF. Björkvallen känns precis som hur en gammal klassisk fotbollsplan i Sverige brukade se ut.

85 personer hade tagit sig till Björkvallen denna fina kväll för att se derbymatchen. Vi saknade några spelare plus att några som var med var lite småsjuka.

Början av den första halvleken bjöd på några chanser åt båda hållen.Ahmed Ouerguemmi hade efter 33 minuters spel ett mycket bra skott i ribban. Efter 38 minuters spel kom Joahn Henriksson runt på kanten och fick in bollen till inbytte Mustae Abdulaahi som gjorde 0-1.

Vi hade ledningen efter de första halvleken men det fanns saker vi kunde göra bättre.

Efter 12 minuter av den andra halvleken kunde Gustavsfors kvittera till 1-1 på straff genom Bethel Junior. I våra ögon var detta en helt felaktig straff men domaren hade en annan åsikt och det fick vi helt enkelt acceptera. Efter 64 minuter så hade Jan Edgren ett mycket bra skott som mycket väl kunde gått i mål men nu räddade målvakten till hörna. Med 19 minuter kvar fick vi Ahmed Ouerguemmi utvisad efter två gula kort, en onödig utvisning.

Kändes surt att åka på en helt felaktig straff men vi skall nog vara nöjda med en poäng borta mot Gustavsfors då de är mycket svårslagna på Björkvallen. I spelet finns det en del att jobba på och då speciellt passnngsspelet som kan bli mycket bättre. Vissa spelare måste också lära sig att släppa bollen vid rätt tillfälle. Chansmässigt var det en ganska jämn match men vi hade lite hetare målchanser och låg nog närmast segern. Nu tar vi sommarlov några veckor innan vi drar igång träningen inför höstsäsongen.